Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ac0c21c6f5c76a81e0b27
name: plugins_common_social_share (widget)

Hol

TripAdvisor rating of 4

31

Prestholtseter

Prestholtseter er en stølskafé full av tradisjoner. Prestholtseter ligger helt oppunder Hallingskarvet på 1242 moh, rett ved Hallingskarvet Nasjonalpark. Det er et yndet turmål både sommer og vinter. Her finner du kafé som kan friste med blant annet vafler, boller, lefsekling, rømmebrød, kaker, omelett, horn og rundstykker. På sommeren kan man også få spekemat og den velsmakende rømmegrøten

Ved Prestholtseter finner du flotte turmuligheter både sommer og vinter. Om sommeren kan man gå på grusveier eller stier, enten flatt eller den steinlagte Prestholtstien opp til Hallingskarvet.

Om sommeren er det vei helt inn til Prestholtseter (bomvei). Vinterstid er det flotte skiløyper som prepareres daglig, en fra Havsdalen og to fra Ustaoset.

Prestholtseter kan også ta i mot grupper fra 15 -100 personer til middag eller lunsj. Et hyggelig lag ved foten av Hallingskarvet gir en helt spesiell, og flott ramme rundt arrangementet.

Prestholtseter ble satt opp i 1904 og har vært i familien Uthus hele tiden.
I begynnelsen var det en ren sommerstøl, hvor det kun ble solgt det man produserte selv. Det finnes hyttebøker tilbake til ca 1936, og driften har med årene gått over til kafédrift. I dag er det drift av Ida og Jarle Uthus, som er fjerde generasjon Uthus.

Åpningstider vinter:
Normalt åpner Prestholt i uke 7 i februar, alle dager fram til Skarverennet i midten av april.

Åpningstider sommer:
Veien åpner vanligvis rundt 1. juli. Se etter oppdatert informasjon på Facebook.
Bompenger Kr. 40 kontant eller Vipps.
Prestholt kafé åpner normalt i begynnelsen av juli til halv august, alle dager kl. 10 til kl. 16. Etter det bare i helgene til høstferien fram til uke 40, rundt den siste uken i september.

Last updated: 01/02/2024

Source: Visit Geilo AS

Prestholtseter

Sider du nylig har besøkt