Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
  • Booking

    Booking

    Book overnatting, aktiviteter og heiskort online.

    GeiloBooking
  • Offers

Search
lokalmat
Lokalmat.
Photo: Emile Holba
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Nyt smaken av fjellet

Begrepene som brukes om lokal mat har endret seg de siste årene. Kortreist, ureist, lokalmat, småskala og andre begreper som ofte brukes. I Hol og på Geilo finner du flere lokalmatprodusenter og serveringssteder med fokus på lokalmat. Utforsk og nyt smaken av kortreist mat i fjellet.

Mat og stolthet

Våre kokker og matprodusenter er svært stolte av maten de lager. Vi har osteprodusenter, kjøttforedlingsbedrifter, restauranter som bruker lokal mat, delikatesseforretninger og dagligvarebutikker som 
alle tilbyr lokal mat. Produsert her i området. Hotel­lene på Geilo har også tilgang til alt dette, og mange er flinke til å sette dette på menyen. Bøndene og mat­produsentene er en utrolig viktig del av din totale opplevelse i området. Vi håper du får tid til å smake på våre lokale råvarer.
 

Unn deg en smak av fjell og vidde

Tradisjonelt er Hallingkost den maten de brukte i Hallingdal, før det ble vanlig med «kjøpemat». I gammel tid ble maten i hoved­sak laget av lokale råvarer, og oppskriftene gikk i arv fra mor til datter. I dag er Hallingkost mat for moderne mennesker. 

Det er kortreist mat, stort sett produsert av lokale råvarer. Mange av produktene er øko­logiske, og det blir brukt rene råvarer uten tilsetningsstoffer. Hallingkost vil gi folk opple­velser med mat som de bare kan få i Hallingdal. Hallingkost har siden 2002 bygd opp en nettverksorganisasjon med over 60 medlemmer. Hallingkost skal bidra til bedre verdiskaping for deleierene, gjøre den lokal­produserte maten synlig og styrke Hallingdal som reiselivs­region. Hallingkost BA vil arbeide i grensesnittet mellom landbruk og reiseliv. Et aktivt og levende landbruk er grunnlaget for framtidas reiseliv.

Halling­kost vil være med å legge til rette slik at du kan oppleve alt det fantastiske som blir produ­sert og servert i dalen vår. Her finner du mer informasjon om stølslivet og våre produsenter

Hallingkost består av:

Hallingdal Småmat
Hemsedal 
Flatbrødbakeri
Herlig AS
Himmelspannet
Ingunns Bakeri
Leveld Lefsebakeri
Pash Chocolate
Prestholt Geitost
Smak av Hallingdal
Tamt og Vilt
Vats Gardsmat

www.hallingkost.no

Komponer din egen matsafari

Fra tidenes morgen har lokalbefolkningen skapt sitt eget levebrød gjennom å selge egenproduserte varer for å overleve. Det var ikke uvanlig å reise både vestover og østover for å få byttet til seg varer. Tidene har forand­ret seg, men det er fremdeles mange som lager og produserer produkter som mange vil ha. Spesielt når vi snakker om mat. Geilo og områdene rundt er ikke noe unntak.

Her er mange spennende og anerkjente bedrifter som produserer og tilbyr lokal produsert mat. Hva med å besøke områdets 2 ysteri i løpet av oppholdet? Rueslåtten Ysteri på Hagafoss og Hol Ysteri langs Route 50 (Fv50) i Hol sentrum har begge prisbelønte oster som holder svært høy kvalitet.

Herlig AS er en offensiv bedrift som produse­rer alt fra elgkarbonader, hjemmebakt brød og kaker til tradisjonskost som rømmmebrød, småmat og lefsekling. Småmat og lefsekling er festmat i Hallingdal og anbefales som et av mange måltider under oppholdet. Matkrok`n er en annen liten gastronomisk perle, midt i Geilo sentrum. Her får du kjøpt det aller meste av delikatesser. De lager alt fra bunnen av og har mange av de lokalpro­duserte varene i ferskvaredisken.

Geilo største matbutikk, SPAR tenker også lokalt. De har langt på vei lovet oss at de skal bli den beste tilbyderen av lokalmat i regionen, så der er det litt av hvert til de fleste.

Geilo har også bakeri og produsenter som lager mat og bakervarer på bestilling. Bardøla Høyfjellshotell er svært kvalitetsbevisste og de baker og lager all mat fra bunnen av

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages