Lokalmat

På Geilo og i Hol kommune finner du flere lokalmatprodusenter og serveringssteder med fokus på lokalmat.

På Geilo og i Hol kommune finner du flere lokalmatprodusenter og serveringssteder med fokus på lokalmat.

 

Begrepene som brukes om lokal mat har endret seg de siste årene. Kortreist, ureist, lokalmat, småskala og andre begreper som ofte brukes. Utforsk og nyt smaken av kortreist mat i fjellet. Med lange mattradisjoner har Geilo og Hol mange små selskaper og restauranter som produserer og tilbyr lokal mat. Du finner alt fra forskjellige metoder for å bevare fisk og kjøtt, bakerier, lokale osteprodusenter, til restauranter som serverer lokalt viltkjøtt.

Våre kokker og matprodusenter er svært stolte av maten de lager. Vi har osteprodusenter, kjøttforedlingsbedrifter, restauranter som bruker lokal mat, delikatesseforretninger og dagligvarebutikker som alle tilbyr lokal mat. Produsert her i området. Hotellene på Geilo har også tilgang til alt dette, og mange er flinke til å sette dette på menyen. Bøndene og matprodusentene er en utrolig viktig del av din totale opplevelse i området. Vi håper du får tid til å smake på våre lokale råvarer.

Lunch

Naturens beste råvarer

Saftig grønt gress og frisk luft er ei god oppskrift på god melk som igjen gir gode melkeprodukter og kjøtt. Hol Nasjonalparkkommune har to Najsonalparker, Hardangervidda og Hallingskarvet. Her beiter Villrein og geiter. Her finnes flott og rød fjellørrett, egent til både  middag og foredling som røyking og graving. På myrene vokser multebær, i skogene finnes blåbær, krekling, tyttebær og sopp. Naturens matfat har mye å by på.

Utsalgssteder som tilbyr lokalmat

Selected filters:

Arrangementer med lokal mat i fokus