Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Booking

  Booking

  Book overnatting, aktiviteter og heiskort online.

  GeiloBooking
 • Offers

Search

FAQ - Geilo

Horses in Hallingskarvet
Horses in Hallingskarvet.
Photo: Paul Arthur Lockhart

Her kan du se svarene på de mest spurte spørsmålene om Geilo. 

Når kan man gå Prestholtrunden? Veien inn til Prestholt åpner vanligvis rundt 20. juni, og da er det som regel snøfritt i trappa, men det kan ofte ligge snø på toppen en liten stund til, slik at selve runden kanskje ikke er helt enkel å gå før fra juli. Fint å gå helt til tidlig/ første halvdel av oktober, når snøen vanligvis kommer i høyden.

Hvordan kommer man seg dit? (bom?) Fra Geilo kan man kjøre hele veien inn til Prestholtseter ved å ta av fra Rv7 ved Geilohallen og inn på Nye Havsdalsvegen, ca 2 km. Deretter følger man Havsdalsvegen og Prestholtvegen, ca 10 km (bomavgift, kr 40,-).

Veien pleier vanligvis å åpne i slutten av juni når snøen har smeltet, da vil eieren av Prestholtseter låse opp bommen. OBS: Husk å betal bompenger, det er kontroll ved Prestholtseter.

Hvor lang tid bruker man på runden? (og opp trappa) Prestholtrunden er 6,5 km og tar rundt 2-4 timer, det varier helt på formen til den som går. Runden starter med sherpatrappene som går opp til Prestholtskardet og inn i Hallingskarvet Nasjonalpark. Det er ca. 2 km opp til toppen med stigning på 400 høydemeter. Når man er på toppen får man en spektakulær utsikt over Hol kommune, på de fineste dagene kan man se langt innover Hardangervidda, bl.a. til Gaustatoppen. Deretter fortsetter turen i vanlig sti rundt og ned tilbake til Prestholtseter. Det er ofte snø i stien i starten av juli så ha på godt fottøy.  

For de som ønsker mindre tur, kan de gå opp til toppen og ned igjen.

Er det noen serveringshytte i nærheter? Ved bunnen av trappa vil du ha Prestholtseter, her serverer de rømmegrøt, vafler, kaffe og annet godt. Prestholtseter er vanligvis åpen hver dag fra ca. 1. juli - ca 15. august, lørdag og søndag frem til høstferien og hver dag uke 40.

Hvor mye koster det? Fra kr 390, en vei om man bestiller via NSB. Kr 550 tur/retur om man bestiller via Visit Flåm. https://www.visitflam.com/se-og-gjore1/aktiviteter/flamsbana/

Hvor kjøper man billett?

1. På Geilo Stasjon, det er billettmaskin inne på venterommet.

2. På NSB.no

3. På visitflam.com  https://www.visitflam.com/se-og-gjore1/aktiviteter/flamsbana/

4. På NSB sin mobil app

Dagstur fra Geilo med tog? Det er mulig å reise på dagstur til Flåm med tog fra Geilo. Den letteste måten er å bruke NSB.no til å planlegge turen. Her får du valgt hvilket tog du ønsker å ta, og hvilke tog som passer best når med tog skifte. Det er tog tur-retur. Tar man det tidligste toget får man noen timer i Flåm til å gjøre andre aktiviteter. 

 

Hva er Fjord Pass? Fjord Pass er et rabattkort som gir deg rabatter på aktiviteter, attraksjoner og leie av bil i Norge. Disse rabattene får du på fjordtours.com

Hvor mye koster et Fjord Pass? Et Fjord Pass koster Kr 150,-

Hva inkluderer i passet?

 • Gyldig for to voksne og medfølgende barn
 • Gyldig i ett år (til 31. desember året kortet er kjøpt)
 • Du kan kjøpe Fjord Pass på fjordtours.com
 • Du får Fjord Pass rabatter med å bestille aktiviteter og opplevelser HER
 • Det er ingen angrerett på kjøp av Fjord Pass

Fjord tours Bestill opplevelser med Fjord tours på Geilo. Det finnes flere turer med startpunkt Bergen eller Oslo som tar turen forbi Geilo. 

Du kan også "pakke" din egen tur fra Geilo ved å kjøpe togbilletter mellom Geilo - Myrdal og Myrdal-Flåm hos NSB (nett, tlf, app) og båttur og ev. buss mellom Gudvangen-Flåm.

Går det buss til Tuva turisthytte? Ja, det går buss til Tuva Turisthytte. Det er går en buss hver dag utenom lørdag og søndag fra 2.juli til 17. august. 11:05 fra Geilo stasjon og 12:40 tilbake fra Tuva Turisthytte.

Buss til Aurland? Det går buss fra Hagafoss (Ål) i sommer mot Aurland, sånn at det er mulig å gå Aurlandsdalen, Se alle rutetider på kringom.no, buss til Hagafoss fra Geilo brakar.no

Buss til Oslo? Det går direktebuss fra Geilo til Oslo man-fre 05:45. Besøk nettbuss.no for bestilling av bussbillett. Det er flere avganger fra Gol til Oslo, da kan du kombinere disse bussene med lokalbuss, brakar.no

Buss til Rjukan? Fra Geilo tar man buss 420 til Kongsberg, fra Kongsberg tar man Rjukanekspressen til Rjukan. turen varer ca. 8-9 timer med venting i Kongsberg

Buss til Eidfjord? Det går buss hver dag fra Geilo stasjon kl. 12:00 til Eidfjord (Sommerstid). For evt. endringer i rutetidene se skyss.no

Når går toget til Oslo/Bergen? Se alle rute tider for Bergensbanen HER. Det går vanligvis 5 tog hver dag, om sommeren går det også et sykkeltog tidligere på dagen, dette toget går fra Oslo til Voss.

Hvor kan man kjøpe billett? 

1. På Geilo Stasjon, det er billettmaskin inne på venterommet.

2. På NSB.no

3. På NSB sin mobil app

Kan jeg ha med sykkel på toget? Hvordan? Det er en egne vogn på Bergensbanen for sykkel. For å kunne plassere sykkelen der må man ha bestilt billett for sykkelen. Dette får man ved å bestille på NSB.no, på NSB sin mobil app eller på kundesenteret 61 05 19 10. Når du har fått billetten er det viktig å markere sykkelen godt. Les mer om markering av sykkel HER. Når toget kommer skal sykkelen i sykkelvognen, når du har levert den fra deg går du til din egen vogn. Når du ankommer stasjonen vil man motta sykkelen din. 

Hvor kan man finne turforslag? Du kan finne turforslag på ut.no eller på outtt.com. Med Outtt app-en kan du tracke deg selv. Dette kan være nyttig når du er usikker på hvor turen for eksempel starter. 

Tur fra Geilo sentrum? 

Pilvegen – opp på Geilohovda, 2 timer, 4,5 km

Ole Slaattas veg opp / Rudolf Olsens veg ned. Pilvegen er en perle av en tursti som snor seg opp til toppen av Geilohovda (1080 moh.). Stien er godt merket fra sentrum, under jernbanen og til høyre (øst) for Dr. Holms Hotel. Følg veien opp til Geilo Panorama leiligheter, og stien som starter i skibakken. Følg skilt til Ole Slaatta’s vei oppover og Rudolf Olsens vei ned igjen. Det gir en fin runde.

Geilo / Ustedalsfjorden Rundt, 2-3 timer, 10 km

Dette er den perfekte rundturen for familien - til fots eller på sykkel. Fra Geilojordet (tun med gamle hus) bukter og svinger den populære natur- og kulturstien seg hele veien rundt Ustedalsfjorden. Infotavler underveis forteller om Geilos historie, plante- og dyreliv.

Vel 2 km fra Geilojordet ligger Geilo Beach. Her er det et yrende badeliv på varme sommerdager. Videre fortsetter stien forbi Fekjo Kulturminnepark hvor landskapsinstallasjonen «Hus for vindteikningar og klangfargar» slår godt an hos barna. I parken inngår også Fekjo Gravfelt fra vikingtiden (datert til ca år 900), ei gammel høyløe, et fjøs, et svært gammelt vegfar og et gammelt steingjerde. Knapt 1 km videre
vestover går turen over Tuftebrua. Brua er bygd i en spesiell tømmerkonstruksjon og er en tro kopi av den gamle, freda brua fra 1884. På sørsiden snor stien seg en liten bakke opp bjørkelia, så ned igjen til fjorden og tilbake til sentrum via golfbaneområdet i Vestlia. Underveis er det flere fiskeplasser og rasteplasser med grillmuligheter - og mange fine utsiktspunkter. Du vil også finne sykkelløypa «Skurfen».

Hvor skal man gå for en 3-dagers tur på Hardangervidda med/uten telt? En fin tur å gå på Hardangervidda for 3-dagers tur er en rundttur fra Tuva Turisthytte - Heinseter - Åan Turisthytte - Tuva Turisthytte. Dette er en 3-dagers tur men kan og passe å bruke 4 dager. Om du vil starte fra Geilo kan du godt regne med 2-dager ekstra. Dette er en tur du går fra hytte til hytte men også mange fine plasser å telte. Se ut.no for kart over turen, og flere turforslag

Hvor kan man leie sykkel på Geilo? Du kan leie sykkel i Geilo sommerpark. Her leier de ut downhill sykkel, terrengsykkel, stisykkel og barnesykkel; i tillegg til el-sykkel.

Finnes det turer for stisykling? Ja, det er flere turstier som brukes til akkurat det. Med storslagen fjellnatur og skjermet skogsterreng finnes det mange muligheter for stisykling på Geilo. Velg enkle og relativt flate høyfjellsstier eller legg ut på en tøff topptur.  For tips til hvor du kan sykle på Geilo og i resten av Hallingdal kan du ta en titt på Trailguide for Hallingdal, laget av lokale sykkelentusiaster.

Du kan sykle veier og stier i utmark, som fører til utmark og overalt i fjellet. Imidlertid er sykling forbudt i Hallingskarvet Nasjonalpark og i Hardangervidda Nasjonalpark er sykling kun tillatt på Tinnhølvegen og godkjente traktorsleper.

Sykkel forslag med barn? Det er mange små og lengre turer som passer for barn. 

Geilo – Budalen – Vestreim, 11,3 km

Med start fra Geilojordet følger man veien langs elven mot Geilohallen. Fortsett langs Rv 7 til Brødrene Øyo og til krysset ved Luten. Herfra følger man skiltet veg til Budalen. Fra Budalen følger man veg langs Budalsvatnet inn til Vestreim. Retur samme veg.

Fabrikkturen, 8 km

Med start fra Geilojordet, sykler du gjennom sentrum og følger Timrehaugvegen forbi Dr. Holms Hotel og Slaatta Skisenter til Bardøla Høyfjellshotell. Man følger så skilting fra Bardølavegen til Lutenvegen og videre Øyovegen til Brødrene Øyo AS. Ikke langt unna finner du den kjente og tradisjonsrike knivfabrikken Brusletto & Co, og videre langs veien finner du også Skaugum Bestikk. Fra utsalgsfabrikkene kan du følge gang- og
sykkelveien langs Rv7 tilbake til sentrum.

Skurfen, 1 km

Skurfen er en flysti på ca 1 km, som ligger som en avstikker til Ustedalsfjorden Rundt. Navnet Skurfen er valgt fordi «en skurfer» var en som lette etter/ fant forekomster av jernmalm. I området stien er bygget er det masse flotte kulturminner fra jernutvinning. I Skurfen kan du la sykkelen bølge fint over små kuler og gjennom oppbygde svinger, og leke med følelsen av vektløshet. Løypa er bygget for å tåle regnvær uten å bli glatt og sølete, den er ikke farlig, og den er like morsom å kjøre for barn som for enduroentusiaster.

Geilotjødne Rundt, 1 km

Passer ypperlig for de minste! Start turen i Geilo Fjellandsby ved Kikutkroa, og fortsett ned til Geilotjødne. Her finner du en kjempefin sykkelvei med grus og bruforbindelse over bekkene. Ønsker du en litt lengre tur kan du på sørsiden av Geilotjødne ta en avstikker på grusvei bort til Hakkesetstølen 1050 moh. for forfriskninger.

Hvor kan jeg parkere? Det er mange parkeringen på Geilo i sentrum. Det er 3 parkeringshus (Alle disse er korttids for kjøpesenterne). Det finnes og ute parkering utenfor matbutikkene, og utenfor turistinformasjonen. Det er to større parkeringen ved Geilojordet og ved Geilo kulturkyrkje. Se kart her.

Langtidsparkering? Det finne langtidsparkering på Dr. Holms "siden" av stasjonen. Du kjører igjennom tunnelen øst for stasjonen. 

Hvor kan man leie sykkel? Det er mulig å leie sykkel på Geilo, Haugastøl, Finse, Myrdal og Flåm

Hvor lang er turen? Fra Haugastøl til Flåm er det 80 km. Det er anbefalt å overnatte på turen. Det er populært å sykle små deler som dagstur, for eksempel Finse-Haugastøl eller Hallingskeid-Flåm.

Overnatting langs Rallarvegen? Det er mange overnattingsmuligheter langs Rallarvegen, inkludert å sove i telt. Se alle overnattingsmuligheter på Geilo her. Langs Rallarvegen så finner du blant annet: Haugastøl 1000moh, Finse 1222, Vatnahalsen Høyfjellshotell, Harnes overnatting, Flåmsbrygga hotell

Hvem kan sykle? Rallarvegen passer for alle, men er lite egnet for mindre barn og lite erfarne syklister. Sykkel veien er store deler humpete, steine og noen partier bratt. Vi pleier å si at turen er for 8 år og oppover, og det er ikke anbefalt å ha barn i vogn på denne turen.

Hva kan vi gjøre når det regner? 
Bowling:
Vestlia Resort – 8 baner og shuffleboard.
Dr. Holms Hotel – 6 baner og en amerikansk diner.

Svømming:
Dr. Holms Hotel – badstuer, svømmebasseng, barnebaseng, innen- og utendørs boblebad. Også eget spa.
Vestlia Resort – Eventyrbadet: 750 m2  og 20 meter langt basseng. Her finner du også et aktivitetsbasseng, boblebad, barnebasseng og en 82 meter lang vannsklie. Vestlia Resort har også et eget spaområde med basseng, boblebad og badstuer.
Ustedalen Hotell og Resort – badstue, trimrom i tillegg til basseng. Minimum dybde i bassenget er 90 cm og maksimum dybde 160 cm.
Bardøla Høyfjellshotell – 14 meter langt basseng, eget barnebasseng, trimrom og badstue.
Highland Lodge – basseng, barnebasseng og treningsrom

Lekeland:
Her kan vi spesielt nevne Vestlia Resort med sklier, ballrom, myke puter, klatretau og stor tumleplass. Highland Lodge har også et fint, men mindre lekeområde. Ellers har hotellene egne lekerom for barn.

Hva er det å se på Geilo? Sommerstid kan vi spesielt anbefale et besøk på Geilojordet. Det er også flere museer i området rundt Geilo som er åpen på sommeren. Du kan også besøke en støl. Kulturkirken er åpen hele året, sammen med kniv- og verktøyutsalgene. Fekjo Kulturminnepark med skulpturer og graver fra Vikingtiden kan besøkes hele året.

Hvordan kommer jeg meg på Hardangervidda? Rv 7 går gjennom Hardangervidda, ikke gjennom selve parken. Fra ca. 40 minutter etter Geilo mot Bergen kan man si man er på Hardangervidda. Noen små, grusete fjellveger tar deg videre mot nasjonalparkens grense. Blant annet vegen fra Dyranut mot Trondsbu. Verdt å merke seg er at naturen inne i selve nasjonalparken og i store områder rundt er veldig lik. DNT har flere merkede stier både inne i nasjonalparken og over Hardangervidda. Du kan gå hele veien fra Geilo og inn i nasjonalparken på merkede stier. Også vinterstid.

Hva finnes av aktiviteter på Geilo? Alpint, Langrenn, Spa, Shopping, Attraksjoner

Hvordan kommer jeg meg på Hardangervidda? Rv 7 går gjennom Hardangervidda, ikke gjennom selve parken. Fra ca. 40 minutter etter Geilo mot Bergen kan man si man er på Hardangervidda. Noen små, grusete fjellveger tar deg videre mot nasjonalparkens grense. Blant annet vegen fra Dyranut mot Trondsbu. Verdt å merke seg er at naturen inne i selve nasjonalparken og i store områder rundt er veldig lik. DNT har flere merkede stier både inne i nasjonalparken og over Hardangervidda. Du kan gå hele veien fra Geilo og inn i nasjonalparken på merkede stier. Også vinterstid.

Hvilke ville dyr finnes i dette området? Hvor kan jeg se elg, villrein? Det er vanskelig å få øye på ville dyr i naturen. Et besøk til E.K.T Langedrag bør man ta for å sikre seg å se områdets ville dyr.

Hvor går turen? Hvor starter/slutter den? Aurlandsdagen går fra Østerbø til Vassbygdi, eller andre vei.

Hvordan kommer man seg til Østerbø? Man kan kjøre egen bil til Østerbø, dette tar ca. 1 time og 20 min. eller man kan ta buss fra Geilo til Hagafoss: linje 330 ved Brakar, buss fra Hagafoss til Østerbø: linje 23-490 ved Kringom

Hvordan kommer man seg hjem fra Vassbygdi? Samme som ovenfor, retur.

Hvor langt er det/ hvor lang tid bruker man på turen? Aurlandsdalen fra Østerbø til Vassbygdi er på ca. 20 km og tar 6-7 timer.