Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Skii jumper Skii jumper Skii jumper
Skii jumper Skii jumper
Credits
Skii jumper.
Photo: Vegard Breie
Campaign
Partner

Vinter på Geilo

Vinteren er magisk på Geilo. Med stabile snøforhold, skibakker helt ned i sentrum, herlige langrennsløyper og alt du ønsker deg av vinteraktiviteter.

Alpint og snowboard på Geilo

Det er ingen tvil om at Geilo er en av Norges absolutt beste skidestinasjoner, med et unikt tilbud til både alpinister, jibbere, og snowboard entusiaster. Her er parker og arenaer tilpasset alle nivå.

Hele 40 nedfarter finnes det å boltre seg i, med alt fra svarte løyper til barnebakker. Geilo er kjent som en familievennlig destinasjon og i de ulike skiarenaene finner du gode barneområder.

Skibakkene på Geilo er fordelt på 2 sider av sentrum, og man kan enkelt ta skibussen mellom de ulike stedene. Skibussen har flere avganger daglig

Les mer om alpint og snowboard på Geilo.

Skiskoler

Ved skiskolene på Geilo kan du lære eller forbedre deg innen carving, slalåm, telemark, snowboard eller langrenn. Du kan velge mellom følgende skiskoler:

Langrennsløyper

Til sammen har Hol kommune 550 kilometer preparerte langrennsløyper i skogs- og fjellterreng. En del av løypene er lysløyper. Velg mellom flotte høyfjellsløyper, eller koselige løyper i skogen.

Du får løypekart hos turistinformasjonen på Geilo, eller på de fleste av hotellene og hyttene. Hvis du ikke har langrennsutstyr selv, tilbyr skiutleierne dette.

Mer om langrenn på Geilo.

Vinter uten ski

Har du fått nok av skibakken eller trives du best uten ski på beina? Geilo har masse annet morsomt og spennende å by på. Hva med kanefart under varme feller, kjelkekjøring, snøscooter eller en trugetur?

Les mer om vinter uten ski på Geilo.

Alpint og snowboard på Geilo

Geilo kan friste med varierte bakker som strekker seg helt ned i sentrum. Med 39 nedfarter og fire terrengparker vil alle finne sin favoritt.

Alpint og snowboard på Geilo

Det er ingen tvil om at Geilo er en av Norges absolutt beste skidestinasjoner, med et unikt tilbud til både alpinister, jibbere, og snowboard entusiaster. Her er parker og arenaer tilpasset alle nivå.

Hele 39 nedfarter finnes det å boltre seg i, med alt fra svarte løyper til barnebakker. Geilo er kjent som en familievennlig destinasjon og i de ulike skiarenaene finner du gode barneområder.

Skibakkene på Geilo er fordelt på to sider av sentrum, og man kan enkelt ta skibussen mellom de ulike stedene. Skibussen har flere avganger daglig.

Forholdene ligger godt tilrette for skikjøring på alpint og twintip, samt snowboard. På Geilo finner du ekte skiglede hvor barna er i fokus. Geilo Skiheiser består av tre selskap; Geilo SkisenterKikutheisen og Slaatta Skisenter.

 

Fakta om skianleggene på Geilo

 • Antall skiheiser: 17 (4 stolheiser, 4 T-heiser, 9 tallerkenheiser)
 • Antall parker: 5
 • Antall nedfarter: 39, herav 9 grønne, 10 blå, 15 røde, 5 sorte
 • Bakker målt i km: 35 km
 • Lysløyper alpint: 8
 • Lengste bakke: 2000 m
 • Største høydeforskjell: 378 m

 

Geiloheisen ligger nær sentrum og har tilsammen 8 heiser. Her er det løyper og park for både nybegynnere og erfarne.

Flere heiser er knyttet sammen i Geiloheisen: 
Havsdalen - Rød, grønn og blå løype. Barneheis og terrengpark.
Geiloheisen - Blå, rød og svart løype. 
Halsteinsgård - Blå, rød og svart løype.  

Havsdalen har blå og grønne løyper, i tillegg til Fjellparken. Eget barneområde og barneheis. I Havsdalen finner du også en av Norges lengste og morsomste akebakker.

Vestlia har 4 skiheiser. Alt på ett sted - perfekt for familien.

Her er det blå, grønne, røde og svarte løyper og Tirilparken med grønn, blå, rød og svart linje der både jibbere og snowboardere kan boltre seg.

Trollklubben barneområde har barneheis, skibånd og bakke tilpasset de yngste skiløperne. Her finner du også Trollklubben barnehage med barnepass.

Slaatta Skisenter har tre heiser med forbindelse mot Geiloheisen og Havsdalen samt et skibånd for de aller minste. Et stort barnområde med lette løyper, skogs løyper, selftimer, hopp, rails og mer. Slaatta Skisenter Geilo byr på 1 grønn, 1 blå, 3 røde og 1 sort løype. En flott utgangspunkt for familien på ski. Hver dag kan du være med på gøyale aktiviteter på Slaatta.

Kikutheisene i Geilo Fjellandsby ligger noen kilometer fra sentrum, retning Kongsberg, men er knyttet sammen med heiser og løyper i Vestlia. Kikut byr på flotte barneområder, morsomme parkområder og egen self timer. En moderne ekspressheis får deg raskt til topps.

Alpinanlegg i nærheten av Geilo

Hallingskarvet Skisenter er en skjult perle 33 kilometer fra Geilo mot Aurland. Her finner du lange bakker på opptil 3 kilometer, en park utviklet av X-Games vinner Andreas Håtveit og frikjøringsmuligheter i særklasse.

Les mer på Hallingskarvet Skisenters nettsider

Dagali Fjellpark ligger 24 kilometer andre veien, mot Konsberg. Har finner du et familievennlig anlegg med 5 lange løper, egen barneheis samt utleie av kjelker og airboard.

Les mer på Dagali Fjellparks nettsider

Kiting i Geilo-området

Kom til Geilo og opplev denne fascinerende sporten med høye svev, stor fart og mye moro.

Kiting har eksplodert i populæritet og Geilo er i verdensklasse for snøkiting i Norge. Snøkiting kan utøves overalt der det er snø og ikke noe særlig med trær. Geilo har Hardangervidda som nærmeste nabo, her ligger 7500 kvadratkilometer med snødekt unikt fjellterreng.

Både VM og World Cup-renn har vært arrangert på Geilo.

Kiting på snøen er fullverdig action. Stadig flere liker opplevelsen av å bruke vindkraft også på ski, og kite-skiing er den actionsporten som vokser raskest i verden. Avhengighetsfaren er stor, og snart vil du ta deg selv i å sjekke værmelding med vind titt og ofte i håp om at det snart skal blåse igjen. Kiteskiing passer for hele familien. Er man liten og lett, eller vil ta det rolig, tilpasser man ved å velge en mindre drage som skaper mindre kraft.

Landskapet og vindforholdene på Hardangervidda gjør Geilo til et paradis for alle som vil prøve seg.

Ønsker du å lære deg kiting? Kontakt Kiteskolen.no. Kiteskolen.no er Norges største tilbyder innen kitekurs, og har de beste og mest lokalkjente instruktørene. Slik blir din opplevelse optimal. På Geilo er Havsdalen stedet. Havsdalen er en veldig sikker kitelokasjon, og har det majestetiske Hallingskarvet som bakgrunnskulisse.

Se kite-videoer fra Geilo på You Tube

Langrenn på Geilo

Velkommen til langrennsparadiset Geilo. Med mer enn 550 kilometer med preparerte løyper å by på finner du garantert din favoritt.

Velg mellom flotte høyfjellsløyper, eller koselige løyper i skogen.

Trykk på kartet under for å vise løypekart, oppdatert med informasjon om når løypene ble preparert.

Langrennsløyper på Geilo - kart

 

Du finner også ferske bilder og daglige løypeoppdateringer fra Geilo løypeområde.

Det er Aakerholt Steen & Lund AS som er ansvarlige for preparering av langrennsløypene på Geilo.

 

Langrennskart for Geilo og Hol kommune

Klikk på kartet for å få det i stort format:

Løypekart for Geilo og Hol kommune

Last ned kart som pdf

 

Langrenn i Hallingdal

Hallingdal er en av Europas beste langrennsregioner. Med over 2000 km maskinpreparerte løyper i verdensklasse og e snøsikker vinter skal det mye til for å konkurrere med Hallingdal. Lun skog, høye fjell eller åpne vidder. Valget er ditt.

Les mer om langrenn i Hallingdal.

Fargegradering av langrennsløyper

På kartet for Geilo og omegn er turløypene fargegradert. Fargegraderingen er etter vanskelighetsgrad. Du finner samme graderingen på skiltene ute.

På kartet for Geilo og omegn er turløypene fargegradert. Etter hvert vil det også gjelde kartet for Sudndalen/Hallingskarvet. Fargegraderingen er etter vanskelighetsgrad. Du finner den samme graderingen på skiltene ute i løypeområdet med et skiløpersymbol i farge.

 

GRØNNE LØYPER - passer for nybegynnere. Dette er løyper som ligger under tregrensa. Det er ingen plog- eller fiskebeinbakker her. Høydeforskjell er maks 100 meter og løypa er på maks 5 km.

 

BLÅ LØYPER - for middels godt trente skiløpere. Høydeforskjell maks 300 meter og lengde inntil 10 km.

 

RØDE LØYPER - for erfarne og godt trente skiløpere. Løypene går stort sett i høyfjellsterrreng og kan også være upreparerte. Høydeforskjell maks 600 meter og lengde inntil 20 km.

 

SVARTE LØYPER - krever trente skiløpere og godt utstyr, samt kunnskap om kart og kompass. Her er det ingen begrensninger på høydeforskjell og lengde. 

Langrennsturer over 30 kilometer

Når løypene er nypreparerte, føret topp og værutsiktene de aller beste, er det klart for langtur.

Disse turforslagene går innom ett eller flere av våre utmerkede serveringshytter i fjellet. Det er derfor ikke nødvendig å belaste tursekken med alt du trenger av proviant for dagen. Men sjekk åpningstidene på hyttene på forhånd, og husk at været i fjellet kan forandre seg fort. Les mer om turene her:

Utgangspunkt Geilo/Havsdalen:

 • Storerunden / Veslerunden; Geilo/Havsdalen - Ustaoset - (Tuva) - Geilo, 38 / 42 km runde
 • Langs Hallingskarvet; Havsdalen - Prestholt - Djuptjørn - Raggen - Ustaoset, 30 km

Utgangspunkt Geilolia/Bjødnahovda:

 • Viddatur; Bjødnahovda - Tuva Turisthytte, 30 km T/R
 • Rundtur; Bjødnahovda - Grønebakken - Ustaoset - Prestholt - Geilo, 32 km runde 

Langrennsturer inntil 30 kilometer

De fleste skiturene kommer i denne kategorien. Egentlig er det bare å ta for seg løypekartet for Geilo og omegn (1:100 000) og planlegge ut fra det.

Sjekker man i tillegg dagens forhold i langrennsløypene og live oppdatering av løyper, så er det bare å legge i vei. Noen turforslag av mange andre mulige, finner du her:

Utgangspunkt Kikut eller Geilojordet:

 • Ruperandsrunden fra Kikut, 13 kilometers runde
 • Ruperandsrunden fra Geilojordet, 18 kilometers runde
 • Torsrunden fra Geilojordet, 21 kilometers runde

Utgangspunkt Geilolia skisenter:

 • Topptur: Geilolia - Bjødnahovda - Ustetind, 25 kilometer tur/retur

Utgangspunkt Havsdalen:

 • Til foten av Hallingskarvet; Havsdalen - Prestholtseter, 16 kilometer tur/retur
 • Budalsrunden; Havsdalen - Vestreim Fjellstugu, 17 kilometers runde

Utgangspunkt Havsdalshovda:

 • Havsdalsrunden; over Budalsvatnet 12 kilometers, via Veslebudalen 16 kilometer  

Utgangspunkt Torsetlia Fjellstugu:

 • Mange fine turer på Dagalifjellet

Utgangspunkt fra Ustaoset:

 • Skiturer fra Ustaoset

Langrennsturer med barn

Her har vi tatt med noen forslag for langrennsturer som passer for barn.

Skituren trenger ikke være så veldig lang, den kan være like fin for det. Terrenget på disse turene er gjerne småkupert og morsomt, uten lange og dryge oppoverbakker. Les mer om turene her:

Hakkesetstølen Fjellstugu er et lett tilgjengelig turmål for barnefamilier.

 • Kikut - Hakkesetstølen, 1,5 kilometer en vei
 • Toppen av Geilolia - Hakkesetstølen - Pariserløypa ned igjen, rundtur 5,5 kilometer

Ønsker du å starte ut fra Geilo sentrum, parker på Geilojordet og følg merkingen til Ustedalsfjorden rundt.

 • Geilojordet - Veslefjorden Rundt, rundtur 4,5 kilometer

Hva med en topptur som passer for barn? Med Fjellheisen fra Havsdalen til Havsdalshovda er du straks på 1173 moh.

 • Fjellheisen opp til Havsdalshovda - Skarvranden - Havsdalen, 9,5 lette kilometer

Er ønsket en skitur på fjellet over tregrensa med et serveringssted som mål, da kan Ustaoset og det nye serveringsstedet på Åkerstølen, være et bra valg.

 • Ustaoset - Åkerstølen 55/7, 6 kilometer en vei

I april/mai frister gjerne Hardangervidda. Fagerheim er et godt utgangspunkt.

 • Vårskitur fra Fagerheim til Krækkja, 4,5 kilometer en vei

Skibillett til Geilo

Ta toget til Geilo og nyt et av landes mest komplette og tradisjonsrike sportssteder, og slapp av på toget på vei hjem.

Dra til Geilo, nyt et av landes mest komplette og tradisjonsrike sportssteder, og slapp av på toget på vei hjem. Når toget stopper på Geilo tar det deg kun 5 minutter før du er på plass i bakken. 

Velg mellom de "snille" bakkene til løyper med kuler og hopp der de fire terrengparkene byr på mange spennende muligheter. 

Bestill skibillett til Geilo

Skibillett Geilo inkluderer:

 - Togbillett tur/retur Geilo

- 1, 2 eller 3 dagers heiskort til alle skiheiser på Geilo
 

Priser for Skibillett Geilo:

 Skibillett med 1 dags heiskort:

Fra Bergen: 
Voksne: NOK 910 (ord. pris kr. 1338)
Barn: NOK 570 (ord. pris kr. 779)

Fra Oslo: 
Voksne: NOK 990 (ord. pris kr. 1436)
Barn: NOK 605 (ord. pris kr. 829)

Skibillett med 2 dagers heiskort:
Fra Bergen: 
Voksne: NOK 1130 (ord. pris kr. 1708)
Barn: NOK 830 (ord. pris kr. 1069)

Fra Oslo: 
Voksne: NOK 1210 (ord. pris kr. 1806)
Barn: NOK 830 (ord. pris kr. 1119)

Skibillett med 3 dagers heiskort:
Fra Bergen: 
Voksne: NOK 1360 (ord. pris kr. 1998)
Barn: NOK 1010 (ord. pris kr. 1269)

Fra Oslo: 
Voksne: NOK 1440 (ord. pris kr. 2096)
Barn: NOK 1055 (ord. pris kr. 1319)

Skibillett fra Bergen med overnatting på Geilo:
Inkluderer: Skibillett Bergen - Geilo med 2 dagerskort + 1 overnatting i standard dobbeltrom inkl. frokost.

Du kan bestille overnatting sammen med Skibillett Geilo på følgende hotell:
Vestlia Resort 
Highland Lodge 
Bardøla Høyfjellshotell 

 

Bestill din skibillett til Geilo her 

Vær og føre på Geilo

Værmelding, smøretips, webkamera, værstasjoner, snørapport og annen nyttig informsjon om vær og føre på Geilo.