Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Gjøvik, Land & Toten Gjøvik, Land & Toten
Credits
Gjøvik, Land & Toten.
Photo: Oda Hveem
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Smaken av tradisjon

Olympisk ære, en rik mattradisjon og mil etter mil med skiløyper. Røttene stikker dypt i Gjøvik, Land og Toten.

Gjøvik ligger på Mjøsas vestre bredd og er dampbåten Skibladners hjemby. Siden 1856 har Mjøsas hvite svane padlet trofast mellom byene rundt innsjøen, og en tur på Mjøsa med Skibladner kan få den mest blaserte til å bli nasjonalromantiker. I Gjøvik kan du også meske deg på en av Norges få sjokoladefabrikker, eller bli klokere på Vitensenteret Innlandet.

Gjøvik, Land og Toten tilbyr skreddersydde opplegg for de som ønsker det – en fartsfylt runde på gokart-banen, en aktiv dag på badeland eller i innlandets største lekeland, en turnering i tennishallen eller på golfbanen, eller en ridetur i skog og mark. Du kan også sykle på gode sykkelveier eller vandre på et nett av oppmerkede stier.

Om vinteren har området mer enn 1500 kilometer med preparerte skiløyper i variert skogs- og fjellterreng, 100 kilometer lysløype, flere skisentra, skihopp og skøytebaner. Gjøvik Olympiske Fjellhall ble bygget til Lillehammer-OL i 1994 og er verdens største publikumshall inni et fjell.

De tradisjonelle Mjøsgårdene er kjent for god mat og atmosfære. Det er en selvfølge for vertskapet å ta deg imot på en personlig måte, og de viser deg gjerne rundt på gården – etter at du har blitt servert hjemmelaget mat basert på lokale råvarer og vilt, eller fisk fra Mjøsa, selvsagt.

Valdresbanen
Valdresbanen
AS Valdresbanen
Skibladner
Skibladner
Yngve Ask
Spåtind
Spåtind
Oda Hveem
Fjellhallen, Gjøvik
Fjellhallen
Oda Hveem
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Nærmeste flyplass er Oslo Lufthavn Gardermoen. Fra flyplassen går det ekspressbuss til Gjøvik. Turen tar rundt 1,5 timer.
Med buss:
  • Det går flere daglige ekspressbussavganger mellom Oslo og Gjøvik, Land og Toten. Reisetiden er på rundt 2 timer. Fra Bergen går det buss til Dokka.
Med tog:
  • Det går tog til Gjøvik fra Oslo omtrent en gang i timen. Reisetiden er på rundt 2 timer.

Gjøvik, Land & Toten tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad