Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway

Mosetertoppen, Hafjell, Oppland

Hafjell

Kast deg utfor OL-fjellet

Hafjell er et av de største skisentrene i Norge og er kjent for sine velutstyrte terrengparker, mange bakker og gode barneanlegg. Om sommeren forvandles Hafjell til en tumleplass for terreng- og downhillsykling.

Kombinasjonen av supert skiterreng, spennende utfordringer, deilig mat og byen Lillehammer like i nærheten, er nok det som gjør Hafjell til et av Skandinavias mest populære steder å stå på ski.

Men med over 70 kilometer med slalåmbakker, flere terrengparker, mange heiser og en gondolbane, føles løypene sjeldent for fulle. Her får du alpine utfordringer en olympier verdig, og de små kan boltre seg i tilpassede bakker.

Hafjell er det første anlegget i Norden som tilbyr SkiMovie, en egen løype utstyrt med automatisk tidtaking og filming. Her kan du konkurrere med skikompisene dine og dele filmene dine direkte på Facebook!

Med sin unike beliggenhet rett ved OL-byen Lillehammer er det nok av ting å gjøre i tillegg til å stå på ski. Bare noen minutter fra Hafjell ligger familieparken Hunderfossen vinterpark, der du kan tilbringe natten i Skandinavias sørligste ishotell eller gifte deg i iskatedralen, kjøre snøskuter, prøve snørafting eller ta en runde i Ivo Caprinos eventyrgrotte.

For de virkelig modige er et besøk til Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane et must. Her kan du prøve bobrafting, firer-bob og skeleton.

Om sommeren går det bare nedover. Med løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 25 kilometer er Hafjell en downhilldestinasjon i verdensklasse. Gondolen og stolheisen frakter deg komfortabelt opp på fjellet, og på vei ned igjen kan du hoppe og sykle på en blanding av menneskelagde og naturlige stier. Hafjell Bike Park har et velfortjent godt rykte for utfordrende, men sikre løyper, og hit valfarter det syklister fra hele verden. Hafjell Bike Park avholdt verdenscupfinalen i terrengsykling i 2012 og VM i terrengsykling og trial i 2014.

Når sulten tar deg, kan du velge mellom mange spisesteder og after-skisteder i fjellet. Om du vil ha italiensk pizza, mør lammeskank eller søt kanelbolle, finner du det meste her.

Hafjell
Hafjell
Hafjell.no
Hafjell
Hafjell
Hafjell.no
Hafjell
Hafjell
Hafjell.no
Hunderfossen
Hafjell
CH/Visitnorway.com
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Oslo Lufthavn Gardermoen ligger omtrent 2 timer med bil fra Hafjell.
  • ​Fra flyplassen kan du ta buss eller tog til Lillehammer. Fra Lillehammer går det skibuss til Hafjell og familieparkbuss til Hunderfossen.
Med buss:
  • Det går regelmessige busser til Lillehammer fra Oslo, Trondheim og Bergen.
  • Fra Lillehammer går det skibuss til Hafjell og familieparkbuss til Hunderfossen.
Med bil:
  • Hafjell ligger cirka 15 kilometer nord for Lillehammer og 200 kilometer nord for Oslo. Kjører du bil fra Oslo, følger du E6 eller Rv4. Turen tar omtrent 2,5 timer.
Med tog:
  • Det går hyppige tog mellom Oslo og Lillehammer, og reisetiden er omtrent 2 timer og 10 minutter. 
  • ​Dovrebanen mellom Oslo og Trondheim og Raumabanen mellom stopper på Lillehammer.
  • Fra Lillehammer går det skibuss til Hafjell og familieparkbuss til Hunderfossen.

Hafjell tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad