VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
5 personer som går på tur i høstlandskap, Ål i Hallingdal
Vandring, Ål.
Photo: Vegard Breie
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Vandring i Hallingdal – ekte norsk fjellferie

Fra fjelltoppene i Hallingdal er det utsikt over kulturlandskap, stille fjellvann og mektige fjell. Høgevarde, Reineskarvet og Hallinskarvet er de mest markante. Midt mellom Oslo og Bergen ligger to av Norges lettest tilgjengelige nasjonalparker; Hardangervidda Nasjonalparksenter og Hallingskarvet Nasjonalpark. Her venter vidder, dype fosser og elvestrøk og et rikt dyreliv. Det er flust med fine fjellveier og godt merkede og oppgåtte turstier om man ønsker å vandre eller sykle. I Hardangervidda Nasjonalpark kan du blant annet oppleve Europas største villreinflokk, og kanskje være heldig å se både snøugle og fjellrev.

Ål - en rekke bemerkelsesverdige vandreturer
Du vil finne mange tilrettelagte og merkede turer i Ål på vandringsportalen www.aal52.no. I Ål kan du dra ut på utfordrende toppturer med familievennlig stier. På mange av vandreturene finnes det kulturminner langs stien eller i nærområdet. Bli med i vandreprogram "10 favoritter i Ål" og husk å signere i gjestebøkene. Kombiner gjerne vandreturer i imponerende natur med både sykling, fisking, ridning, gårdsbesøk og kanopadling, spesielt i de høye fjellområdene i Bergsjø.

Golsfjellet - det familievennlige fjellet
Golsfjellet, med åpne fjellterreng og mange aktiviteter for unge og gamle, er kjent som det familievennlige fjellet. Følg godt merkede og tilrettelagte stier til toppen, og opplev storslått utsikt til blant annet Jotunheimen, Hemsedalsfjella og Hallingskarvet. På Golsfjellet kan du kombinere flotte turer med fisking, ridning, sykling, eller padling.

 

Nesbyen - de vandrevennlige fjell
De vandrevennlige fjellene i Nesbyen inviterer deg til turer i lett skogs-og høyfjellsterreng. Kombiner gjerne turen med fisking og bading i et av de mange fristende fjellvannene. Over 40 ulike turforslag og eget klippekort med 12 flotte toppturer.

Hallingnatten er en relativt lett tilgjengelig topp på 1314 meter over havet, og på en skyfri dag kan du se hele veien til Hallingskarvet, Hemsedalsfjella og Gaustadtoppen. På denne 10 kilometer lange turen er det en stor mulighet for at du får se villrein i sine naturlige omgivelser.

Flå – eventyret i Hallingdal
Et eldorado for deg som vil høyt til fjells. Området kan by på flere flotte topper som er vel verdt innsatsen når du endelig står der og kan nyte utsikten. Men Flå er langt mer enn jakt, fiske og fjellturer. Langs våre kulturstier kan du samle mye ny kunnskap om regionens natur, kultur og historie.

Favoritter på to ben
Hvilket fjell passer deg best?

Opplev fjellheimen på nært hold. Uberørt og variert, men allikevel godt tilrettelagt. Et par gode sko, en ryggsekk med god mat og drikke, samt kart er i utgangspunktet alt du trenger for å oppleve regionens fantastiske fjell. Hallingdal gir deg mulighetene enten du ønsker å bestige de høyeste toppene eller vandre i skogen eller på åpne storslåtte vidder.

Noen av våre mest kjente vandreområder er Hardangervidda Nasjonalpark -Nord-Europas største høyfjellsplatå, Hallingskarvet Nasjonalpark eller Skarvheimen. Skarvheimen byr på Aurlandsdalen, Rallarvegen, Reineskarvet og Hallingskarvet. I Skarvheimen møtes østland og vestland i et vakkert fjellandskap. 

Vandring i Ål i Hallingdal.
Photo: Ål Utvikling AS
Til topps i nes
Vandring i Nesbyen.
Photo: Solveig Hjallen
Flå i Hallingdal.
Photo: Flå, Hallingdal
Gol i Hallingdal.
Photo: Gol Reisemål, Hallingdal