Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Search

Fakta om Ål i Hallingdal

I Ål i Hallingdal finner du vakker og mektig natur, et bredt kulturtilbud og en rekke aktiviteter og attraksjoner for hele familien.

Gjennom hele året kan du oppleve en rekke ulike kultur- og idrettsarrangement i Ål i Hallingdal. Her er det godt tilrettelagt for en aktiv ferie, enten du foretrekker vandring, sykling eller ski. Både i sentrum av Ål og på høyfjellet innbyr naturen og de mange aktivitetstilbudene til fysiske utfoldelser så vel som rekreasjon. 

Alt av informasjon om aktiviteter, attraksjoner, arrangement og overnatting i Ål i Hallingdal finner du på Ål i Hallingdals nettsider     

I kulturbygda Ål i Hallingdal står folkemusikk, lokal mat og rosemaling sentralt og har lange tradisjoner. Her finner du spennendegallerier og museer verdt et besøk.  Ål kulturhus er Hallingdal sin regionale storstue for konserter, teater og danseforestillinger. Her finner du og det kjente Rolf Nesch-Museet, Galleri Syningen med sine skiftende kunstutstillinger og rosemalingsutstillilngen Hallingrosa. Besøk også Torpo Stavkyrkje fra 1192. 

Vandretilbudet i Ål er stort, og godt tilrettelagt med skilting etter nasjonal standard. På turportalen aal52.no  finner du over 50 turtips i alle deler av Ål i Hallingdal. Her er alt fra korte sentrumsnære turer til krevende toppturer: De fleste turene har et kulturminne langs stien eller like ved.  Fra nettstedet kan du skrive ut turbeskrivelser, kart og høydeprofiler for hver tur. Hver sommer arrangeres vandreprogrammet 10 turfavoritter i Ål. På de turene er det postkasse med gjestebok, og kjøper du klippekort, kan du samle turer.  

Du bor godt i Ål i Hallingdal enten du ønsker å leie hytte, bo på hotell eller vil være på camping. Besøk for eksempel den nyåpnede femstjernes opplevelsescampingplassen Hallingdal Feriepark like ved Ål sentrum. Der finner du blant annet Høyt og Lavt klatrepark.  

Området rundt Ål i Hallingdal er godt tilrettelagt for sykling enten du ønsker utfordrende  terrengsykling på spennende stier eller en familievennlig sykkeltur langs de idylliske fjellveiene. Liker du å fiske kan du kan du prøve fiskelykken å få ørret på kroken i en rekke elver, vann og tjern i Ål.  

Riksvei 7 og Bergensbanen er viktige samferdselsårer mot øst og vest, og beliggen-het midt mellom Oslo og Bergen gjør Ål til et sentralt reisemål på Østlandet. Herfra er det enkel og kort vei til fjordene på Vestlandet.

Om Ål i Hallingdal

  • Fylke: Buskerud
  • Område: Hallingal                                                                              
  • Høyde over havet: 450 meter
  • Reineskarvet: 1 791 meter over havet
  • Nærmeste byer: Oslo (215 kilometer) og Bergen (269 kilometer)
  • Flyplasser: Gardermoen og Torp
  • Bergensbanen: Ål stasjon ligger midt i Ål sentrum. Tre timer og 30 minutter fra Oslo eller Bergen.

Ål i Hallingdal har rundt 4800 innbyggere og ligger midt i mellom de største byene, Oslo og Bergen. Tettstedet Sundre er sentrum i Ål i Hallingdal. Der finner du en rekke butikker, kjøpesenter og en hyggelig miljøgate.

Næringslivet i Ål i Hallingdal er variert med både landbruk og industri. Reiseliv og helseselktoren er også viktige næringer.