Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Search

Aktiviteter i Ål i Hallingdal

Ål i Hallingdal har en mengde aktiviteter som du kan være med på året rundt. Her er mange kulturtilbud, utendørsaktiviteter og store naturopplevelser.

Vandring

Stier og fjellveier krysser daler og fjell i alle himmelretninger i Ål i Hallingdal. De fleste stiene er gamle vandrings- og bufaringsveier og gjør den vakre fjellheimen vår lett tilgjengelig.

På Ål52 finner du mer enn 50 gode turforslag i hele kommunen. Her kan du laste ned detaljerte kart, turbeskrivelser og høydeprofiler. På 10 utvalgte turer er det postkasser med gjestebøker der du kan skrive navnet ditt og være med i trekningen av flotte premier. Nytt av året er at du kan kjøpe klippekort til de 10 utvalgte turene. Fine premier trekkes ut.  Les mer om turene i brosjyren «10 turfavoritter i Ål»

Sykling

Med de mange skog- og fjellveiene ligger forholdene absolutt til rette for flotte sykkelturer rundt om i Ål i Hallingdal. Nede i dalen går fine sykkelveier langs Hallingdalselva godt adskilt fra trafikken på riksvei 7. Bergsjøområdet har flott og lett høyfjellsterreng med utsikt til blant annet Hallingskarvet og Reineskarvet. Ål i Hallingdal er også en Syklist Velkommen destinasjon.

Fisking

I Ål kan du fiske i mange elver og fjellvann både i skog- og høyfjellsterreng. De fleste vannene har lett adkomst og turen fram byr på fine naturopplevelser. Spesielt vil vi anbefale Bergsjøområdet, Iungsdalen og Fødalen hvis du ønsker deg høyt til fjells. 

Ridning

En tur på hesteryggen gjennom flotte fjellpartier er noe helt spesielt. I Ål i Hallingdal blir det arrangert rideturer på timebasis, dagsturer, weekendturer og ukesturer med erfarne instruktører og trygge fjellvante hester. Hestene er snille og trygge og dette er derfor en aktivitet som hele familien kan ha glede av.

Hallingdal Feriepark

Femstjerners opplevelsescamping der du blant annet finner Høyt & Lavt klatrepark med mer enn 50 apparater i stolper og trær, Hurramegrundt kjempelekeland som er det største lekelandet mellom Oslo og Bergen, Hallingkastet, lekeplass oppetter veggen og 4H Besøksgård. Les mer omHallingdal Feriepark. 

Vinteraktivteter

Ål i Hallingdal er en komplett vinterdestinasjon, og for langrennsentusiaster kan Ål tilby hele 400 kilometer preparerte skiløyper som gir fantastiske muligheter for turer både i klassisk og fristil. Se siste nytt på tracking viaskisporet.no 

Ål Skisenter finner du et flott familieområde, jibbepark og løyper i alle vanskelighetsgrader.

Vil du heller ha full fart i kjelkebakken kan du besøke en av Norges lengste kjelkeakebakke i Skarslia ski- og akesenter. 1,6 kilometer med frydefull moro!

Bergsjøområdet er ideelt for kiting  og det tilbys kurs vinteren igjennom. Her finner du også Norges eneste kabelbane på snø. Der har du mulighet til å leke deg på brett og ski. 

 

Bestill overnatting og transport nå

Laveste pris garanteres av BookNorway.

 • Hytter og feriehus
  Søk blant mer enn 2500 hytter og feriehus.
 • Hoteller
  Søk etter hotell i hele Norge.
 • Fly
  Søk blant alle flyvninger i Norge.
 • Leiebil 
  Søk etter leiebil og sammenlign priser på alle norske reisemål.