Dynamic Variation:
Norway Now
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Attraksjoner i Ål i Hallingdal

På ferie i Ål kan du blant annet beundre Torpo stavkyrkje fra 1192, de 30 gamle tømmerhusene på Ål Bygdamuseum og Rolf Nesch-museet i Ål kulturhus.

Torpo stavkyrkje

I dag er Torpo stavkyrkje den eldste og eneste originale stavkirken som står igjen i dalen. Den er også den eldste bygningen i Hallingdal. Stavkirken ble oppført i 1192 og viet til St. Margareta. Det er legenden om hennes martyrium som pryder baldakinen med de kjente maleriene fra 1300-tallet.

Ål kulturhus

Ål kulturhus er et regionalt kulturhus med kafé, kino, bibliotek, konserter, teater, dans, Galleri Syningen med skiftende kunstutstillinger, rosemalingsutstillingen Hallingrosa og Rolf Nesch-museet. Ål kulturhus er sentralt plassert i sentrum av Ål i Hallingdal.

Nesch-museet

Rolf Nesch-museet er verdens største permanente samling av arbeidene til den internasjonalt kjente tyskfødte kunstneren Rolf Nesch (1893-1975). Etter mange års omflakkende liv, flyttet Nesch i 1951 til Ål i Hallingdal. Her bodde og arbeidet han de siste 25 år av sitt liv.

I 1993, det året han ville ha fylt 100 år, ble det etablert et eget museum for kunsten hans i Ål. Den faste samlingen, som omfatter grafikk, skulpturer, materialbilder og oljemalerier, gir et representativt og spennende utvalg av hans kunstnerlige livsverk fra 1916 til 1972. Rolf Nesch-museet besøkes i dag av kunstinteresserte fra store deler av Europa.

Ål Bygdamuseum

Ål Bygdamuseum er bygd opp rundt et unikt, fredet gårdstun fra 1600-tallet. Museet er supplert med andre bygninger som kunne høre den gamle gården til, deriblant en husmannsplass og en støl med steinbu. I dag står 30 hus på museet. Innboet forteller om dagliglivet til tidligere generasjoner.Ål Bygdamuseum ligger flott til med vakker utsikt over Ål i Hallingdal.

Flere attraksjoner

For informasjon om alle attraksjoner i Ål se Ål i Hallingdals offisielle nettside