Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Search

Attraksjoner i Ål i Hallingdal

På ferie i Ål kan du blant annet beundre Torpo stavkyrkje fra 1192, de 30 gamle tømmerhusene på Ål Bygdamuseum og Rolf Nesch-museet i Ål kulturhus.

Torpo stavkyrkje

I dag er Torpo stavkyrkje den eldste og eneste originale stavkirken som står igjen i dalen. Den er også den eldste bygningen i Hallingdal. Stavkirken ble oppført i 1192 og viet til St. Margareta. Det er legenden om hennes martyrium som pryder baldakinen med de kjente maleriene fra 1300-tallet.

Ål kulturhus

Ål kulturhus er et regionalt kulturhus med kafé, kino, bibliotek, konserter, teater, dans, Galleri Syningen med skiftende kunstutstillinger, rosemalingsutstillingen Hallingrosa og Rolf Nesch-museet. Ål kulturhus er sentralt plassert i sentrum av Ål i Hallingdal.

Nesch-museet

Rolf Nesch-museet er verdens største permanente samling av arbeidene til den internasjonalt kjente tyskfødte kunstneren Rolf Nesch (1893-1975). Etter mange års omflakkende liv, flyttet Nesch i 1951 til Ål i Hallingdal. Her bodde og arbeidet han de siste 25 år av sitt liv.

I 1993, det året han ville ha fylt 100 år, ble det etablert et eget museum for kunsten hans i Ål. Den faste samlingen, som omfatter grafikk, skulpturer, materialbilder og oljemalerier, gir et representativt og spennende utvalg av hans kunstnerlige livsverk fra 1916 til 1972. Rolf Nesch-museet besøkes i dag av kunstinteresserte fra store deler av Europa.

Ål Bygdamuseum

Ål Bygdamuseum er bygd opp rundt et unikt, fredet gårdstun fra 1600-tallet. Museet er supplert med andre bygninger som kunne høre den gamle gården til, deriblant en husmannsplass og en støl med steinbu. I dag står 30 hus på museet. Innboet forteller om dagliglivet til tidligere generasjoner.Ål Bygdamuseum ligger flott til med vakker utsikt over Ål i Hallingdal.

Flere attraksjoner

For informasjon om alle attraksjoner i Ål se Ål i Hallingdals offisielle nettside