Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search

Attraksjoner i Gol i Hallingdal

Opplev ulver og andre dyr på E.K.T. Langedrag Naturpark, besøk Middelalderparken og se hvordan glassblåserne lager kunst på HallingGlass.

Skinnfellmaker'n

Skinnfellmaker’n benytter en tusen år gammel tradisjon ved å lage print på lærprodukter. Egen kleskolleksjon, dyreskinn og andreprodukter.

HallingGlass – Glassblåseri

Prøv deg på glassblåsing på HallingGlass og lag din egen glasskunst. HallingGlass er velkjent både her i Norge og i utlandet for sine unike og flotte håndlagede glass.

Middelalderparken med stavkirken, Gordarike

Mystikk og religion fra tiden mellom norrøn mytologi og kristendommen er temaene i parken. Konseptet rundt Ragnarok, Yggdrasil og Midgardsormen blir gjort enklere å forstå. Parken har også et egen lekeområde og et idyllisk turområde.

Lauvsjøstølen

Besøk Ola og May-Britt på stølen! Her kan du møte dyr, hjelpe til med daglige gjøremål eller padle i en kano på den flotte innsjøen.

Gildehallen på Oset Høyfjellshotell

Møbler, løk hyller, øl mugger, verktøy... Gildehallen har det meste du kan tenke deg innen gamle antikviteter og småting.

Historiske minnesmerker i Gol sentrum

Det er flere historiske minnesmerker rundt om i Gol sentrum. Du finner alt fra gamle kraftverk til gårder og åpent kulturlandskap.

Barnas Bondegård, Oset Høyfjellshotell

På Barnas Bondegård møter du alpakka, shetlandsponnier, geiter, kopplam, kaniner og kyllinger.

Gol Bygdemuseum Skaga

Gol Bygdemuseum Skaga ligger høyt oppe i dalsiden med en fantastisk utsikt over Gol. Her finner du et tradisjonelt hovedhus, stabbur, fjøs, badstue, vannmølle og en gammel skole.

Gardnos meteorittkrater, Nesbyen

Rundt 650 millioner år siden falt en meteoritt med en diameter på 2-300 meter ned i Gardnos i Nesbyen. Meteoritten kom med stor fart, og skapte et krater med diameter på over 5 kilometer.

Vassfaret Bjørnepark, Flå

Det fantes ville bjørner i Vassfaret helt til 1972. Bjørneparken har gjenskapt Vassfaret, med bjørner, elg, hjort og andre dyr i deres naturlige element.

E.K.T. Langedrag, Tunhovd i Nesbyen

E.K.T. Langedrag ligger 1000 meter over havet i Tunhovd. Dette er en villmarkspark med rundt 25 ulike dyr. Kom og besøk fjellrev, elg og reinsdyr. Opplev ulver og gauper på nært hold, og se folk "snakke" med ulvene på deres eget språk. Prøv å melke geiter, ridning og vandreturer.