Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Eastern Norway Hallingdal Ål

Ål Stavkyrkjemuseum

  • Gartnarvegen 5, Ål
  • +47 32 08 10 60
  •  /  km From You
Overview

Ål Stavkirke ble bygget på 1100-tallet og var rikt utsmykket da den ble revet i 1880. Ål Stavkirkemuseum har en utstilling som forteller om Ål stavkirke og andre stavkirker i landet.  Informasjon om Ål Stavkirkemuseum På 1990-tallet åpnet Ål Stavkirkemuseum i Prestegardslåven ved kirkeparken. Her er dekorerte planker fra stavkirka tatt vare på og utstilt sammen med en kopi av Ål-portalen. Hovedportalen og takmaleriet kan du se i middelalderutstillingen på Historisk museum i Oslo. Andre deler av inventaret, i tillegg til en kopi av Ål-taket finner du i Ål kirke. Kirketomta ble undersøkt og satt i stand og er i dag en del av kirkeparken.

Veibeskrivelse Kjør forbi Cirkle-K opp mot stasjonsbrua. Ta så til høyre og første til venstre. Følg veien til enden i Gartnarvegen hvor du finner Prestegardslåven ved kirkeparken. Her vil du finne parkeringsplass rett utenfor museet.

Ål Stavkirkemuseum er åpent etter avtale med Ål Turistinformasjon. Pris Kr. 50,- Per pers. Barn t.o.m 16 år går gratis i følge med voksne.


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad