Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Eastern Norway Viken NESBYEN

Østsida i Nesbyen - flytstier i toppklasse

  •  /  km From You
Overview

Nesbyen har lenge vært rangert som en av Norges beste destinasjoner for bratt terrengsykling. I den legendariske Østsida kan stisyklister leke seg på landets råeste sykkelstier.

Østsida i Nesbyen rangeres helt i norgestoppen blant stisyklister. Fart, flyt, tekniske utfordringer og mye moro venter den som tar med seg sykkelen opp til "Utsikten". Herfra starter et dusin stier med ulik vanskelighetsgrad. Her har vært arrangert nasjonale konurranser i både utfor- og endurosykling, samtidig finner du stier for alle ferdighetsnivå. Vi anbefaler spesielt de fire følgende stiene:

“Den Ravinde” (betyr "Den kjappe" på lokal Halling-dialekt) er en virkelig rå sykkelopplevelse, og kanskje en av landets beste sykkelstier for middels erfarne syklister. Stien byr på doserte svinger, hopp, kuler og herlig flyt gjennom furuskogen. Underlag av hardpakket grus tåler både kraftig nedbør og stor trafikk. Man kan sykle utenom alle hopp og krevende elementer, slik at stien kan sykles av de fleste med noe terrengsykkelerfaring. Samtidig har stien utfordringer nok for de erfarne og plenty med muligheter for luft under hjula. “Den Ravinde” ble bygget i flere etapper fra 2016 til 2019, og har mottatt spillemidler og støtte fra Nesbyen Kommune og Tråkk n Roll. RØD GRADERING

“Den Tærige” (betyr "Den trivelige" på lokal Halling-dialekt), tidligere kjent som Enduro-løypa, er den minst bratte stien i Østsida. Starten byr på en del stein og tråkking i starten, men flyten bedres betraktelig etter hvert på herlig barnåls-sti. Dette er en fin oppvarmingssti for syklister som ikke har noe i mot å tråkke litt. RØD GRADERING

“Snøggen” (betyr "Den raske" på lokal Halling-dialekt) er den første stien som ble tatt i bruk med sykkel i Østsida. Denne stien følger i stor grad gamle tømmersleper og byr på naturlige doseringen og stor fart over stein og røtter som krever konsentrasjon. Kan sykles fra toppen av Utsikten, eller man kan ta av fra Den Ravinde i den siste store doseringen før grusveien Midtlivegen. SVART GRADERING

“Den Jartuge” (betyr "Den modige" på lokal Halling-dialekt) er ei heftig utforløype, brukt til både Norgescup og NM i utforsykling. Til tider bratt og røff, men tar du det med ro er stien overkommelig selv om du ikke har planer om å delta i NM med det første. Nedenfor grusveien (Midtlivegen) går løypa over noen bratte bergknauser. Det lønner seg å befare disse før man setter utfor første gang. SVART GRADERING

Alle Stiene er selvsagt helt gratis å bruke, og starter 400 høydemeter over dalbunnen ved “Utsikten”. Fra Nesbyen sentrum sykler (30 - 50 min) eller kjører du (10 min) opp til Trytetjern, følg deretter et par hundre meter på grusveg ut til utsiktspunktet hvor de fleste sykkelstiene i “Østsida” starter. 

Se sykkelkartet www.trailguide.net for navigasjon og info om alle stiene i området. Sykkel kan leies hos Nesbyen Ski og Sykkel.

Trailhead Nesbyen tilbyr både guiding og shuttling for deg som vil ha maksimalt ut av sykkeldagen. Bestilles på Visitnesbyen.no eller Trailheadnesbyen.no.

 


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages