Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Eastern Norway

1.22 Rudsåsen rundt

  • Berggården i Gamle Nes, Alfarvegen 139, Nesbyen
  • +47 32070170
  •  /  km From You
Overview

1.22 Rudsåsen rundt

1.22 Rudsåsen rundt

Totalt: 11 km 
Ca 3 t t/r
Utgangspunkt: Sentrum

Gradering blå

Rudsåsen er navnet på åsen rett opp for Nesbyen på østsiden av dalen. Denne turen starter med Midtlivegen, en skogsbilveg på skrå oppover i lia. Turen fortsetter over åsen, ned på andre siden og kommer tilbake på vegen forbi Trytetjern og sti tilbake til starten på Midtlivegen. Turen går mye på grusveger, men de er stengt for biltrafikk med bom.

Veibeskrivelse/Parkering:
Kjør fra sentrum østover over Rv7 og jernbanen og opp Vassfarvegen. Etter ca.2km kjører du skarpt til venstre opp en skogsveg og parkerer ved bommen ved starten av Midtlivegen.

Turbeskrivelse:
Gå forbi bommen og følg grusvegen slakt oppover. Etterhvert åpner skogen seg opp og du får fin utsikt over dalen og Nesbyen. Ved vegens høyeste punkt, 552moh., etter 2,7km er det sittebenk og flott utsikt. Fortsett langs vegen. Etter ca.700m ved skilt tar det av en blåmerket sti til høyre. Følg sti til den går over i grusveg over åsen i flatt og fint terreng. Før du begynner på vegen nedover, passerer du Breiskartjern, et idyllisk fiskevatn. Du kommer ned på kjørevegen mellom Nesbyen og Hedalen i Valdres og følger denne tilbake forbi Trytetjern i 1 km. Siste delen tilbake til utgangspunktet ved bommen ved Midtlivegen, går på sti fra "Utsikten" og ned.


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad