Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Eastern Norway

1.23 Rundtur på Øståsen

  • Berggården i Gamle Nes, Alfarvegen 139, Nesbyen
  • +47 32070170
  •  /  km From You
Overview

1.23 Rundtur på Øståsen

1.23 Rundtur på Øståsen

Totalt: 3.3 km 
Ca 1 t t/r
Utgangspunkt: Sentrum

Gradering blå

Øståsen brukes som navn på østsiden av dalen ved Nesbyen. I hele åssiden er det rester etter gamle hestevegen for tømmerkjøring. Denne turen er en rundtur som starter ved bommen på Midtlivegen, en skogsbilveg på skrå oppover i lia mot nord. Turen starter bratt oppover på sti på høyre side av vegen og opp til "Utsikten". Deretter fortsetter den på åskanten sørover mot Paddedokk førden svinger nedover tilbake til utgangspunktet.

Veibeskrivelse/Parkering:
Kjør fra sentrum østover over Rv7 og jernbanen og opp Vassfarvegen. Etter ca.2km kjører du skarpt til venstre opp en skogsveg og parkerer ved bommen ved starten av Midtlivegen.

Turbeskrivelse:
Stien starter i svinger før bommen på Midtlivegen. Den er merket med blått, og på skiltet står det "Utsikten 1,0km". Følg piler og merker oppover på en gammel hesteveg anlagt for tømmerkjøring. Når du kommer opp til stikryss på åskanten, er det en liten avstikker til venstre for å komme til "Utsikten", en åpning i skogen med flott utsikt over dalen og Nesbyen. her er også startsted for flere av downhill-løypene. Tilbake i stikrysset følger du merking mot Paddedokk langs åskanten. Ved Paddedokk dreier stien mot høyre og går etter hvert bratt nedover tilbake til utgangspunktet. Underveis krysser du også den gamle kjørevegen til Vassfaret.


  • Last Updated:
  • Source: Nesbyen
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad