Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Eastern Norway Hallingdal Ål

6 turfavoritter på langrenn i Ål

  • +47 32081060
  •  /  km From You
Overview

Alle turene har i 2016 postkasse med gjestebok. Du finner også turene på UT.no

Reineløypa i Bergsjøområdet
Rundtur på Bergsjø. Ca. 12 km.

Start på Bergsjøstølen og gå løypa mot Reine. På Reine er det åpen kiosk daglig i vinterferien og i påska. Videre fra Reine går løypa til Hesthovdstølen og tilbake til Bergsjøstølen.

Løypa går fint terreng under Reineskarvet på 1100 m.o.h. På fine dager anbefales en tur opp på Reineskarvet (1700 moh), men vær oppmerksom på været for det kan skifte fort (umerka topptur).

Se løypekart for Bergsjøområdet

Veibeskrivelse
Kjør 3 km fra Ål sentrum retning Oslo og ta av ved Gullhagakrysset, skilt mot Vats/ Bergsjøområdet. Følg veien i 27 km til Bergsjøstølen Høyfjellshotell. Parkeringsavgift.

Postkasse ved krysset Mørehovda.

Kart Reineskarvet 1: 50 000


Kinnhovdløypa på Votndalsåsen
En fin og lett tur med god utsikt - ca 6,8 km.

Vi vil anbefale å starte turen med å gå mot klokka. Løypa går i lett kupert terreng og passer bra for både store og små. Turen gir flott utsikt til nærliggende fjellområder. Rasteplassen Pølsekroken ved Kinnhovdun har både akebakke med akebrett og gapahuk. Man kan også ta lengre runder dersom man ønsker det da denne runden også har forbindelse med både Gaukeliløypa (9,1 km) og Skogsløypa (7,9 km).

Det kan være lurt å ha med seg et eksemplar av Liatoppen sin løypebrosjyre.

Se løypekart for Liatoppen / Votndalen

Veibeskrivelse
Kjør 3 km fra Ål sentrum retning Oslo og ta av ved Gullhagakrysset mot Ål Skisenter. Like før Ål Skisenter tar du av til høyre ved skiltingen mot Løken og Sehlsvegen. Følg veien til du kommer til parkeringsplassen på Åsetno. Betalingsbom.

Postkasse ved Pølsekroken

Kart: Reineskarvet 1:50 000


Stavestølrunden på Øvre-Ålsåsen
Rundtur i skogsterreng på ca. 6,5 km

Utgangspunktet for turen er parkeringa på Mariannes plass (første P på løypekartet fra Laa). Er ungene med på tur er det fint å starte turen mot Damtjørne og Damrasten, da blir det flere nedoverbakker på rundturen. Dersom rundturen blir for lang er det mulig å gå bilveien tilbake halvveis i løypa.

For de som ønsker litt mer utfordring kan man starte å gå til venstre i retning Stavestølane og Skarverasten. Det er to rasteplasser langs løypa, Damrasten som ligger mer i le for vinden og Skarverasten med utsikt til Hallingskarvet. På rasteplassene finner du gapahuk, bålpanner og akebakke.

Se løypekart for Kvinnegardslia og Øvre-Ål.

Veibeskrivelse
Kjør Sundrevegen fra Ål sentrum mot skoletoppen retning vest og følg skilting til Øvre-Ål og Kvinnegardslia. Ta av ved returstasjonen i Kvinnegardslia, kjør Kroktjødnvegen skilta mot Primhovda Sør og følg veien til andre parkeringsplass. Betalingsavgift på 50,- pr. sms.

Postkasse på Skarverasten.

Kart: Reineskarvet 1: 50 000


Rundtur på veståsen med rasteplassen Svarthamarlia
 
Barnevennlig tur på 9 km i lett til middels terreng

Utgangspunktet for turen er p-plassen i Hestkroken, eller på Høgehaug som ligger 200 meter lenger inn på Veståsen i Ål. Turen passer for alle aldersgrupper. Inn til rasteplassen Blåbærhaugen er det en lett tur på rundt 2 km som passer godt for barnefamilier. Her det en lavvo med plass til ca. 20 personer, 2 bålpanner, benker, ved, akebrett og preparert akebakke.

De som ønsker en lengre tur kan gå til Bosset og nyte utsikten. Derifra ser man Hallingskarvet, Reineskarvet, Lauvdalsbrea, Blåbergi, Såta, Grytingen og Skogshorn. Løypa går videre opp på Grøthovda. Også et flott utsiktspunkt med Nysetknippen i vest og Dyna 1212 m.o.h. i sør.

Videre går løypa forbi Fjellheim med en fin utforkjøring ned Svarthamarlia tilbake til Blåbærghaugen. En kaffepause her kanskje før du fortsetter videre 2 km til p-plassen på Høgehaug.

Se løypekart for Veståsen/ Sangefjell

Veibeskrivelse
Kjør opp Vestlia frå Ål jernbanestasjon og følg veien til Bosset. Betalingsbom, kun kontanter. Det er fem parkeringer langs veien, se løypekartet til Veståsen og Sangefjell.

Postkasse ved Blåbærhaugen.

Kart: Veståsen/ Sangefjell 1:50 000


Tranemyr - Nystølrunden på Sangefjell
Barnevennlig rundløype på ca. 11 km med utsikt til Sangefjell.

Turen starter du ved hovedparkeringa ved Turrhaug. Ta til høyre i første løypekryss og gå mot Storhovda. Her finner du gapahuk og grillplass. Terrenget er lite kupert og fint egna for barnefamilier og uvêrsdager. Ved rasteplassen i Bergstølkrysset finner du postkassa.

Videre mot Tranetjørni og tilbake mot Nystølmyrane får du utsikt mot Hallingskarvet og Reineskarvet. Løypa går mest over myrer og er lite utsatt for vind. Denne blir oftest kjørt, derfor er den godt egna også på dager der været ikke er best.

Se løypekart for Veståsen / Sangefjell.

Veibeskrivelse
Kjør Rv 7 langs Strandafjorden, ta til venstre i Kleivi Næringspark og følg veien over brua opp Sangefjellvegen. Betalingsbom for kort og kontant. Parker ved hovedparkeringen på Turrhaug.

Postkasse ved rasteplassen i Bergstølkrysset.

Kart: Veståsen/ Sangefjell 1:50 000


Buhovd - Gaurhovdrunden på Torpoåsen
Rundtur på ca. 11 km i lett og barnevennlig terreng.

Med utgangspunkt fra parkeringsplassen på Øknin er dette en fin tur som passer for barnefamilier og for de som vil gå lenger da den kan kombineres med flere løyper. Denne turen vil ta deg rundt Øknevatn og vi anbefaler å starte turen mot Ringhovd og ta runden østover. Her befinner du deg i noe skogsterreng til å begynne med og deretter i mer åpent terreng. 

Man  får en slak og fin tur opp mot Gaurhovd som har åpen kiosk i påska. Dette er en flott og populær stoppeplass for en pust i bakken. Gå videre mot Buhovd og tilbake til utgangspunktet ved parkeringsplassen. Det er også satt ut benker både ved Gaurhovd og Buhovd.

Se løypekart for Torpo- og Opheimsåsen

Veibeskrivelse
Ta av fra RV 7 ved Torpo til Torpo Kirke, ta derfra Oppheimsvegen til toppen av Oppheimsgrenda der du kjører mot venstre til stølsvegane, følg Nørdre Volelivegen til Øknevegen, ta av til venstre ovanfor Kolsrudstølen. Kjør Øknevegen til vinterparkeringsplass på Øknin der løypene starter. Fra Torpo sentrum og til Øknin er det ca 10 km. Du kan også kjøre Nørdre Volelivegen til vinterparkeringen ved Ringhovd og gå herfra. Betalingsbom.

Postkasse i krysset ved Buhovd.

Kart: Reineskarvet 1: 50 000

GOD TUR!


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad