Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Eastern Norway Hallingdal Gol

Aurlandsdalen - Fra Fjell til Fjord

 • Tuppeskogvegen 405, Gol
 • +47 32076033
 •  /  km From You
Overview
Details

AURLANDSDALEN – Dette er turen mange Nordmenn snakker om, men enda ikke har gjort! Vi har satt sammen en pakke til deg for å gjøre det lettvint, spare deg for mange forberedelser uten at det skal koste deg noe ekstra. For å lage Aurlandsdalen til en kjempeopplevelse for deg, starter vi på Geilo. Bruk egen bil eller ta toget til Geilo.

AURLANDSDALEN - fra fjell til fjord
Fottur fra Geilo til Aurland
DAGSPROGRAM Vanskelighetsgrad: 3+ Støvler

TORSDAG: Fremmøte på Bardøla Høyfjellshotell, NO 3580 Geilo, til middag torsdag kveld 19 - 21.
Du slutter deg eventuelt til en del turdeltakere som allerede har vært på tur en uke og gått fra Golsfjellet.
Etter middagen Informasjon om de neste dagene.

FREDAG: Første etappe: Geilo – Finse 1222m – Geiteryggen 1222m Tog fra Geilo til Finse.
Vi tar sykkeltoget fra Geilo 10.15 til Finse ca 11.00. Her tar vi tid til å besøke Rallarmuseet for de som har lyst. Deretter tar vi fatt på stigningen fra Finse mot Hallingskarvet. Vi kommer forbi gamle Klemsbu hytte før vi passerer St. Paul, et Pass på 1.690m, Vi må regne med å gå noen strekninger på snø over Hallingskarvet på vei mot Geiteryggen, DNT hytte. Herfra følger vi den gamle veien til vestre inngang til Geiteryggs tunnelen. Minibuss fra Østerbø henter oss ned til Fjellstua for 2 overnattinger. Innkvartering på dobbelt eller i hytter. Middag. Ca 6 timer gangtid.

LØRDAG: Geiteryggen – Steinbergdalen - Østerbø
Etter en god frokost, vil vi ta buss opp til tunnelen og starte på en flott etappe tilbake til Østerbø. vi går først over Geiteryggen i litt småkupert terreng mot starten på Aurlandsdalen ved Steinbergdalen (ca 3 t gå tid). Her er fint sted for å nyte nistepakken for å ruste deg til neste del av turen. Dersom du har fått nok for i dag, kan du ta bussen ned til Østerbø. Vi tar fatt på turen igjen og har først en oppstigning før en følger oppe i dalsiden nedover. Det er litt oppover innimellom, underveis nedover dalen mot Østerbø (820 m) hvor vi overnatter igjen på Fjellstua, etter ca 4 timer. Middag.

SØNDAG: Østerbø – Aurland
Siste etappen går gjennom den ville Aurlandsdalen ned til Vassbygdi – kanskje den mest kjente av alle fottur strekninger i Norge. Det er sjarmerende å følge stien nedover dalen, også med noen små stigninger i en så uberørt dal, uten veier og annen trafikk enn likesinnede. Underveis er det interessante beskrivelser om boplasser som har eksistert her før, og ikke minst „vetlahelvete“ som er ei enorm grotte som er formet av kraftige vannstrømminger i elva gjennom tusener av år. Du kan også benytte ”Bjørnestien” som er en luftig sti med flott utsikt og en litt utfordrende nedstigning. Et par timer før enden, besøker vi den gamle bosetningen Sinjarheim fra 1200 tallet som er godt restaurert i senere tid. Vel nede i Vassbygdi (70 m) tar vi bussen, eller blir hentet av MaxiTaxi til Aurland ved fjorden, hvor vi overnatter på Fjordhotellet. (1 HP).

MANDAG: Hjemreise Etter frokost er det hjemreise, og vi tar buss til Flåm for å ta Flåmsbanen opp til Myrdal og Bergensbanen tilbake til Geilo om du har bilen der, eller videre til Oslo eller Bergen.


 • Last Updated:
 • Source: Hallingdal Reiseliv

Generelt

Vanskelighetsgrad
 • Middels
Landskap
 • Skogsområde
 • Fjellområde
Årstid
 • Vår
 • Sommer
 • Vinter

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
 • Langrenn
 • Guidede turer
 • Guiding
 • Vandring

Facts

Effort Level
Medium
Duration
5 dager
Landscape
Fjord area
Season
Summer
Click to activate
Gol, Norway
The latitude and longitude
60° 41' 16" N / 8° 51' 13" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad