Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ab377c1cf6b71bf1e10ec
name: plugins_common_social_share (widget)

Flå

Besøkssenter Rovdyr Flå

Hos Besøkssenter Rovdyr Flå lærer du mer om de norske rovdyrene på en objektiv, spennende og engasjerende måte!

Vi har hovedfokus på «de fire store» rovdyrene bjørnulvgaupe og jerv, i tillegg til kongeørn. Hos oss kan du lære både om rovdyrenes biologi, om naturen de lever i, om konflikter mellom dyr og mennesker, og ikke minst om hvordan rovdyr forvaltes.

Besøkssenter Rovdyr Flå skal være en faglig, saklig, nøytral og helhetlig kunnskapsarena og et læringssted om de fire store rovdyra i norsk natur – bjørn, ulv, jerv og gaupe. Det skal berøre alle sider ved biologien og forvaltningen av disse artene. I mai 2014 åpnet vårt unike opplevelsessenter.

Bidrag til kunnskap og forståelse i rovdyrdebatten
En viktig målsetting for senteret er å bidra til å skape større forståelse mellom partene i rovdyrdebatten og rovviltets rolle i norsk natur. Formidlingen i senteret er i tråd med rovviltmeldinga og tjener flere funksjoner. Utstillingen er basert på verdinøytrale forskningsbaserte faktaopplysninger, og samkjører vitenskapelige med erfaringsbasert kunnskap og bidrar til konflikt- og fryktdemping. Formidlingen bidrar til bru- og tillitsbygging mellom næringene, lokalbefolkning, forvaltning og forskning, samt til verdibygging og holdningsskaping der rovdyr sees i sammenheng med biologisk mangfold.

Dette gjøres gjennom aktiv naturveiledning, undervisning, foredragsvirksomhet og annen oppsøkende informasjonsvirksomhet, samt gjennom utstillingen i opplevelsessenteret i tilknytning til Bjørneparken i Flå. Utstillingen baserer seg på interaktive moduler og tradisjonelle installasjoner for å gi faktainformasjon og spennende opplevelser. Senteret er også ekstra tilrettelagt for barn, slik at de også får en flott opplevelse.

Ett av tre nasjonale sentre
Bjørneparken rovdyrsenter ble offisielt autorisert som nasjonalt rovdyrsenter i november 2012. De andre sentrene ligger i Namsskogan og Bardu.

Last updated: 03/26/2024

Source: Hallingdal Reiseliv

Besøkssenter Rovdyr Flå

Sider du nylig har besøkt