Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Eastern Norway Viken FLÅ

Besøkssenter Rovdyr Flå

  • Bjørneparkvegen 61, Flå
  • +47 91567464
  •  /  km From You
Overview
Details

Hos Besøkssenter Rovdyr Flå lærer du mer om de norske rovdyrene på en objektiv, spennende og engasjerende måte!

Vi har hovedfokus på «de fire store» rovdyrene bjørnulvgaupe og jerv, i tillegg til kongeørn. Hos oss kan du lære både om rovdyrenes biologi, om naturen de lever i, om konflikter mellom dyr og mennesker, og ikke minst om hvordan rovdyr forvaltes.

Besøkssenter Rovdyr Flå skal være en faglig, saklig, nøytral og helhetlig kunnskapsarena og et læringssted om de fire store rovdyra i norsk natur – bjørn, ulv, jerv og gaupe. Det skal berøre alle sider ved biologien og forvaltningen av disse artene. I mai 2014 åpnet vårt unike opplevelsessenter.

Bidrag til kunnskap og forståelse i rovdyrdebatten
En viktig målsetting for senteret er å bidra til å skape større forståelse mellom partene i rovdyrdebatten og rovviltets rolle i norsk natur. Formidlingen i senteret er i tråd med rovviltmeldinga og tjener flere funksjoner. Utstillingen er basert på verdinøytrale forskningsbaserte faktaopplysninger, og samkjører vitenskapelige med erfaringsbasert kunnskap og bidrar til konflikt- og fryktdemping. Formidlingen bidrar til bru- og tillitsbygging mellom næringene, lokalbefolkning, forvaltning og forskning, samt til verdibygging og holdningsskaping der rovdyr sees i sammenheng med biologisk mangfold.

Dette gjøres gjennom aktiv naturveiledning, undervisning, foredragsvirksomhet og annen oppsøkende informasjonsvirksomhet, samt gjennom utstillingen i opplevelsessenteret i tilknytning til Bjørneparken i Flå. Utstillingen baserer seg på interaktive moduler og tradisjonelle installasjoner for å gi faktainformasjon og spennende opplevelser. Senteret er også ekstra tilrettelagt for barn, slik at de også får en flott opplevelse.

Ett av tre nasjonale sentre
Bjørneparken rovdyrsenter ble offisielt autorisert som nasjonalt rovdyrsenter i november 2012. De andre sentrene ligger i Namsskogan og Bardu.


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv

Generelt

Tilgjengelighet
  • Tilpasset bevelgelseshemmede

Planlegg reisen

Tjenester
  • Kjæledyr ikke tillatt
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages