Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Eastern Norway Hallingdal Flå

Bjørneparken Rovdyrsenter

  • Vikberget, Flå
  • +47 91567464
  •  /  km From You
Overview
Details

Bjørneparken rovdyrsenter skal være en faglig, saklig, nøytral og helhetlig kunnskapsarena og et læringssted om de fire store rovdyra i norsk natur – bjørn, ulv, jerv og gaupe. Det skal berøre alle sider ved biologien og forvaltningen av disse artene. I mai 2014 åpnet vårt unike opplevelsessenter.

Bidrag til kunnskap og forståelse i rovdyrdebatten
En viktig målsetting for senteret er å bidra til å skape større forståelse mellom partene i rovdyrdebatten og rovviltets rolle i norsk natur. Formidlingen i senteret er i tråd med rovviltmeldinga og tjener flere funksjoner. Utstillingen er basert på verdinøytrale forskningsbaserte faktaopplysninger, og samkjører vitenskapelige med erfaringsbasert kunnskap og bidrar til konflikt- og fryktdemping. Formidlingen bidrar til bru- og tillitsbygging mellom næringene, lokalbefolkning, forvaltning og forskning, samt til verdibygging og holdningsskaping der rovdyr sees i sammenheng med biologisk mangfold.

Dette gjøres gjennom aktiv naturveiledning, undervisning, foredragsvirksomhet og annen oppsøkende informasjonsvirksomhet, samt gjennom utstillingen i opplevelsessenteret i tilknytning til Bjørneparken i Flå. Utstillingen baserer seg på interaktive moduler og tradisjonelle installasjoner for å gi faktainformasjon og spennende opplevelser.

Ett av tre nasjonale sentre
Bjørneparken rovdyrsenter ble offisielt autorisert som nasjonalt rovdyrsenter i november 2012. De andre sentrene ligger i Namsskogan og Bardu.


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv

Generelt

Tilgjengelighet
  • Tilpasset bevelgelseshemmede

Planlegg reisen

Tjenester
  • Kjæledyr ikke tillatt
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad