Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Eastern Norway Ål

Dagsturer med bil

  • +47 32081060
  •  /  km From You
Overview

Åls beliggenhet midt i Sør-Norge gir korte avstander til fjordene. Det gjør Ål til et ideelt utgangspunkt for dagsturer som beriker din ferieopplevelse.
Turistkontoret i Ål har mer informasjon om turforslagene.

HARDANGER
Hardanger er et yndet reisemål, mest kjent for blomstring og frukt. Avstanden til indre del av Hardanger er kort. Eidfjord i Hardanger er derfor et overkommelig mål for en dagsutflukt fra Hallingdal. Du følger Rv7 til Geilo og over Hardangervidda. Den flotte fjellovergangen er et reisemål i seg selv. Veien byr på fantastisk utsyn mot kjente landemerker som Hallingskarvet og Hardangerjøkulen. På vei ned mot fjorden kan du se Vøringsfossen stupe ned i Måbødalen. Nede i Eidfjord kan du besøke Hardangervidda Natursenter. Her formidles kunnskap om Hardangerviddas natur på en moderne og nyskapende måte. Du kan få omvisning i Sima Kraftverk, Norges største kraftverk. Ta også turen oppom Kjeåsen, fjellgården som ligger som et ørnerede i fjellsiden. Etter en opplevelsesrik dag i Eidfjord kan du kjøre samme vei tilbake til Hallingdal. Da kan du stoppe på et av stedene du ikke fikk med deg på veien til Hardanger.
Avstand: Ål-Nedre Eidfjord: 117 km

FLÅM/ AURLAND/ LÆRDAL
Indre Sogn byr på noen av Norges mest kjente turistattraksjoner. En dagsutflukt hit kan gjøres som en rundtur med start enten ved Rv50 Hol-Aurland eller Rv52 gjennom Hemsedal til Lærdal. Mellom Aurland og Lærdal kan du velge å kjøre gjennom Lærdalstunnelen, verdens lengste tunnel, eller ta Aurlandsvegen, en flott fjellovergang. I Flåm kan du la bilen stå og ta Flåmsbana, et ingeniørmessig mesterverk, og en av Skandinavias mest kjente attraksjoner. Få også med deg vakre og mektige Nærøyfjorden på bilferge eller passasjerbåt fra Fylkesbaatane. En avstikker fra veien mellom Flåm og Gudvangen fører deg til Norges minste stavkirke, Undredal stavkyrkje fra 1147. I Lærdal finner du Borgund stavkirke fra 1150. Stavkirka er godt bevart og har beholdt sin opprinnelige form. På Norsk Villakssenter i Lærdal kan du lære om laksens liv og prøve fiskelykken i fiskesimulatoren.
Avstander: Ål - Flåm: 115 km
Flåm - Lærdalsøyri: 41 km .
Lærdaløyri - Hemsedal -Ål: 149 km


FANITULLVEGEN OG PANORAMAVEGEN
På fjellveiene mellom Hallingdal, Hemsedal og Valdres kan du oppleve mektige fjellandskap. Fanitullvegen passerer Reineskarvet og Lauvdalsbrea i Ål på vei til det alpelignende fjellandskapet i Hemsedal. På veien videre har du et praktfullt skue mot fjellene i Jotunheimen. Med start i Ål tar du av fra Rv7 mot Vats. Fjellveien går opp fra Leveld. Fra Hemsedal går turen videre til Valdres på Panoramaveien. Du tar av Rv52 ved Ulsåk og følger veien mot Lykkja. Ved foten av Skogshorn ligger Ulsåkstølen som serverer ekte stølskost. Veien passerer Nøsen og Vaset før den møter E16 litt vest for Fagernes. I Fagernes kan du besøke Valdres Folkemuseum. Veien tilbake til Hallingdal går via Rv51 over Golsfjellet. Vær oppmerksom på at fjellveiene har betalingsbom og at deler av ruta går på grusveier med ett kjørefelt.
Avstander: Ål-Leveld-Hemsedal (Fanitullvegen): 43 km
Fagernes-Gol (Rv51): 78 km


LILLEHAMMER
Lillehammer med OL-anleggene og Hunderfossen Familiepark ligger to og en halv times kjøretur fra Gol. Korteste veien er via Rv51 over Golsfjellet til E16 ved tettstedet Aurdal. Deretter Rv33 til Dokka og videre fra Dokka på Rv250 til E6 og Lillehammer.
Avstand: Ål-Lillehammer: 185 km


KONGSBERG
Sølvgruvene i Kongsberg er en spennende attraksjon som ligger i dagsturavstand fra Hallingdal. Flere veier fører til Kongsberg, blant annet fra Geilo via Rv40 (162 km), fra Nesbyen over Fv214 til Rødberg og videre på Rv40 (151 km) og fra Flå via Noresund, Modum og Nedre Eiker (120 km).Avstander:
Ål - Geilo: 26 km
Ål - Nesbyen: 40 km
Ål - Flå: 80 km

MODUM OG KRØDEREN
"Kunstnerdalen" har attraksjoner som Blaafarveværket og Krøderbanen. Begge er fine utfluktsmål. For å komme til Blaafarveværket fra Hallingdal kan du enten ta veien fra Bromma via Haglebu, Eggedal og Sigdal, eller Rv7 og deretter Rv280 til Modum. Velger du siste alternativ passerer du også Krøderbanen. Du kan også benytte begge alternativene og lage en rundtur.
Avstander: Flå-Blaafarveværket via Noresund: 82 km . Nesbyen-Bromma-Sigdal-Blaafarveværket: 105 km


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad