Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ab377c1cf6b71bf1e10ec
name: plugins_common_social_share (widget)
Nesbyen

Dyna - nydelig utsiktstopp i Nesbyen

Populær rundtur på gode stier i bjørkeskog og snaufjell. Fra Dyna er det en utrolig utsikt mot Hallingskarvet, Reineskarvet, Hemsedalsfjella og Hardangerjøkulen.

For detaljert kart, se denne turen på Ut.no. Her finner du også mer enn 70 andre turforslag i Nesbyen. Vi har samlet våre 15 favoritt-turer på Visitnesbyen.no.

Lengde: Ca. 13 km
Tidsbruk: 3-4 timer
Startsted: Skålsrudstølen, Nes Nordmark
Merking: Blå/gule merker

Dyna er høyeste toppen i dette fjellpartiet og er en grensevarde mot Ål kommune. Det går flere stier mot toppen både fra Nesbyen og Ål. Vi anbefaler her turen fra Skålsrudstølen.

Turbeskrivelse:
Parker langs vegen (god plass) før den røde bommen i enden av Skålsrudstølen. "Bergstien" mot Dyna starter på høyre side av vegen like etter bommen og er merket med gule og blå merker hele vegen til toppen. Stien bukter seg gjennom terrenget. To tredjedeler til toppen passerer du det vakre vannet Øvre Fiskebutten. Herfra går stien opp på ryggen mot Dyna og du får tydelig øye på varden. Ved varden kan du slappe av og nyte utsikten så lenge du vil.

Returen kan gå samme veg, men vi anbefaler her å følge stien Rypeleggen. Fra toppen går denne stien øst-sørøstover og er også merket med gule og blå merker helt tilbake til Skålsrudstølen. 2,5 km før mål passerer du det store Svartevatnet. Kanskje det frister med en dukkert her for å vaske av seg svetten?

God tur!

Kilde: Hallingdal Reiseliv

0

Dyna - nydelig utsiktstopp i Nesbyen

Sider du nylig har besøkt