VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Eastern Norway Viken ÅL

Fiske i Ål

  • Myren 40, Ål
  • +47 32081060
  •  /  km From You
Overview

Fishing in Ål. Flyfishing in Ål

Tenk å spise fjellørret stekt på bålet i seterrømme fra en støl i nærheten. Overnatt i telt ved et stille fjellvann eller en rolig elv og våkne til panorama utsikt mot vakre Ålings fjell. Rundt 50 fiskevann i Ål i Hallingdal gir deg muligheten til å spise fisk du har tatt på egen fiskestang. Skitt fiske!

I Ål kan du fiske i mange elver og fjellvann både i skog- og høyfjellsterreng. De fleste vannene har lett adkomst og turen fram byr på fine naturopplevelser. Spesielt vil vi anbefale Bergsjøområdet, Iungsdalen og Fødalen dersom du ønsker deg høyt til fjells.

Alle fiskevann er avmerket på kart over Reineskarvet og Veståsen/ Sangefjell. Se også Bergsjøområdet sin sommer- brosjyre. Ved tvil om hvor fiske er tillatt er det alltid merking i terrenget som gjelder. 
Hesttjørn i Ridalen ved Torpo er tilrettelagt for rulle- stolbrukere. Dette er også et fint sted for småbarnsfamilier, med brygge og bålplass.

Fiskekort

I noen av områdene er det salg av fiskekort fra kasser i terrenget eller på vei inn i området.
For Bergsjøområdet er det felles fiskekort som omfatter rundt 20 vann og tjern. Fiskekort kan også kjøpes på mobil og nett for tjernene til Ål JFF på Veståsen, Hallingdalselva Ål, Øvre Vatsfjorden samt Bergsjøkortet. 
Kjøp fiskekort på Inatur

Fiskesesong

Oppstart av fiskesesongen i Ål varierer noe fra sone til sone, og det samme gjelder tidspunktet for når fiske avsluttes. Siste fiskedato er 01.09, 15.09 eller 19.09. Se spesifiserte opplysninger på fiskekortet og på Inatur.
Fisketyper
Det er ørret i alle fiskesoner. I sone 3 på Veståsen og sone 32 Nordre Øknevann er det innslag av sik. Det er røye i sone 33 Øvre Vatsfjorden, sone 15 Rødungen nord og sone 16 Rødungen Sør. 

Fluefiske

I Ål er det flere fine elver med god variasjon som passer perfekt for fluefiske. 10 minutter kjøring fra Ål sentrum ligger Kvinda og Holselva, to av topp 10 elver i Ørretens rike. Jakter du på personlig rekord er Holselva definitift verdt et forsøk. Hallingdalselva har dype kulper og fine fluestrømmer. I sportsbutikkene i Ål sentrum har de et godt utvalg i fluer og utstyr. Og ikke gå glipp av klekkingen i Hallingdalselva.

Isfiske

Vatsfjorden og Rødungen Nord i Bergsjøområdet regnes blant Sør-Norges beste isfiskevann. Isen er som oftest trygg i januar, men forhør deg med kjentfolk i området før du prøver. Fiskekort får du kjøpt ved selvbetjeningskasse nær fiskeområdet.


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages