Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Eastern Norway Hallingdal Ål

Fisking Ål i Hallingdal

  • Ål Turistinformasjon, Ål
  • +47 32081060
  •  /  km From You
Overview

I Ål kan du fiske i mange elver og fjellvann både i skog- og høyfjellsterreng. De fleste vannene har lett adkomst og turen fram byr på fine naturopplevelser. Spesielt vil vi anbefale Bergsjøområdet, Iungsdalen og Fødalen hvis du ønsker deg høyt til fjells.

Alle fiskevann er avmerket på kart over Reineskarvet og Veståsen/Sangefjell. Se også Bergsjøområdet sin sommer- brosjyre. Ved tvil om hvor fiske er tillatt er det alltid merking i terrenget som gjelder. 

Ål sin fiskebrosjyre kan du lese som PDF på al.no/fiske og jakt i Ål.

Hesttjørn i Ridalen ved Torpo er tilrettelagt for rullestolbrukere og er også et fint sted for småbarnsfamilier.

Ørretens Rike
Elva Kvinda nær Ål sentrum er en del av sportsfiskesatsingen Ørretens Rike, se www.orretensrike.no og facebook

Fisketyper
Det er ørret i alle fiskesoner. I sone 3 på Veståsen og sone 32 Nordre Øknevann er det innslag av sik. Det er røye i sone 33 Øvre Vatsfjorden, sone 15 Rødungen nord og sone 16 Rødungen Sør. 

Fiskesesong
Oppstart av fiskesesongen i Ål varierer noe fra sone til sone, og det samme gjelder tidspunktet for når fiske avsluttes. Siste fiskedato 01.09, 15.09 eller 19.09. Se spesifiserte opplysninger på fiskekortet og på www.inatur.no.

Fiske i rekrutteringsvann for barn og ungdom
I Olavatn, like ved Rødungstøl Høyfjellshotell i Bergsjøområdet ble det våren 2009 satt ut en del stor ørret. Her kan barn og unge prøve fiskelykken. Prosjektet har fått navnet "rekrutteringsvann". Her er det stor mulighet for å få enn storfisk på kroken !


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad