Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Eastern Norway Viken NESBYEN

Gamle Nes

  • Alfarvegen 139, Alfarvegen 139, Nesbyen
  • +47 32070170
  •  /  km From You
Overview

«Gamle Nes» i Nesbyen gir deg spennende opplevelser av dalens historie fra 1300-tallet og fram til i dag. På nettsiden www.gamlenes.no kan du lese historien om hvert enkelt hus, gård eller sted i Gamle Nes.

Området som i dag kalles Gamle Nes er et relativt stort område som hovedsaklig utgjør den vestre delen av Nesbyen Sentrum. Området fremstår i dag som et vakkert område med gammel bebyggelse og gårdsanlegg med jorder og lykkjer i mellom. Gamle Nes har den eldste bebyggelsen på nes-flata og danner et unikt miljø med en landsbystruktur som ligger plassert i midten med kulturlandskapet rundt, der den gamle teigblandingen fremdeles er synlig.

Nesbyen var tidligere administrasjonssentrum og bosted for embetsmenn i Hallingdal. Her finnes en rekke staselige bygninger som viser en helt annen kultur enn den som kommer til uttrykk i de mer beskjedne hallingstuene, som også finnes i samme område. Her kan man se Hallingdals første fortau, eller «trottoir» som de kalte det den gangen. Her bodde prest, sorenskriver og lensmann, og her kom også Hallingdals første butikk.

Gamle Nes omfatter i hovedsak bebyggelsen i Nesbyen fra før 1900. Geografisk strekker området seg fra Hallingdal Museum, langs rukkedalselva til Hallingdalselva og Alfarvegen i sentrum av Nesbyen. Gamle Nes består også av enkeltstående gammel bebyggelse utenfor dette området, for eksempel; Kirken, Hagaled, Stasjonsbygningen og Mortensløkka.

I sommerhalvåret tilbys det jevnlig guiding i Gamle Nes. For grupper kan det organiseres guidede turer utenom oppsatte datoer. Ta kontakt med info@nesbyen.no.


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages