Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ab377c1cf6b71bf1e10ec
name: plugins_common_social_share (widget)

Gol

Gol Bygdemuseum, Skaga Gård - Hallingdal Museum

Opplev historien på nært hold på Gol Bygdemuseum – Skaga Gården, vakkert plassert på dalsiden med panoramautsikt over Gol sentrum.

Ta turen opp til Skaga Gården for å oppdage denne historiske perlen. Her står hallingstue, stabbur, låve, badstue, stølshus, bekkekvern og en gammel grendeskole. Gården, en av de eldste i Gol, er et levende museum som tar deg tilbake i tid. De eldste husene er fra slutten av 1600-tallet, de fleste fra tidlig på 1800-tallet. Innvendig finner du alt som ble brukt i det daglige stellet av både folk og dyr.

Utforsk det gamle gårdstunet og autentisiteten til Hallingstugu, hvor interiøret står akkurat slik den siste eieren forlot det. Museet har utvidet sin samling med en badstue fra Trondsgard, et kvernhus fra Brennhovd, en stølsbu med innbygd fjøs fra Turhusvollen på Habbeset, en fôrlu fra Sjauset, og til og med en skolestue fra Grønlio.

Med flesteparten av husene fra 1800-tallet og et loft som dateres tilbake til 1750, gir Gol Bygdemuseum - Skaga Gården deg en unik innsikt i regionens rike kulturarv. Ta med familien på en reise gjennom tid og historie, og la dette sjarmerende museet fylle ditt besøk med autentiske opplevelser.
 

Last updated: 03/26/2024

Source: Hallingdal Reiseliv

Gol Bygdemuseum, Skaga Gård - Hallingdal Museum

Sider du nylig har besøkt