Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Eastern Norway Hallingdal Ål

Hallingdalsløypa Nord

  • Ål, Ål
  • +47 32081060
  •  /  km From You
Overview

Hallingdalsløypa Nord. 797 - 1218 moh. Tot. 74 km. ca. 4 dager.

Hallingdalsløypa Nord er en gjennomgående skiløype i høyfjellterreng på langs av Hallingdal, fra Myrlanfd i Hol og til Skaraåsen i Gol. Løypa byr på utfordrende og spennende etapper mellom velkjente turst-steder. Underveis belønnes du med en fantastisk panoramautsikt.

Utgangspunkt
Traseen starter på Myrland i Hovet og går via Fagerdalen til Bergsjområdet. Derfra går løypa langs foten av Reineskarvet og videre til Leveldåsen, Votndalsåsen og mot Torpo. Fra Torpoåsen går løypa via Tormodset og Gaurhovd før den ender på Skaraåsen i Gol kommune.

Merking
Hallingdalsløypa Nord er merket med gjenkjennings-skilt. Dette er skilt med Hallingdalsløypa Nord mot Myrland eller Hallingdalsløypa Nord mot Gol. Som avstandsskilt brukes de lokale løypeskiltene. Det finnes ikke et oppdatert kart for Hallingdalsløypa Nord og Sør, det er derfor anbefalt å skaffe seg de kartene som trengs for å gå hele løypa. 

Løypeforhold og preparering
De fleste strekningene av Hallingdalsløypa blir preparert og skal være oppkjørt i helger, ferieuker og høytider fra og med fredag i første vinterferieuke til i midten av april. Preparering i hovedsak med løypemaskin, men noen steder med snøscooter.

Snømengde, vær og vind vil alltid være bestemmende for prepareringen. Ettersom løypene hovedsakelig er på høyfjellet hvor vinden fører til at det raskt blåser igjen under dårlige forhold, er det umulig å holde løypene oppkjørt som planlagt til enhver tid.

Løypebeskrivelse
Fra start på Myrland ca. 900 moh er det 26 km avstand til Bergsjø. Det er litt tungt de første 2 km fra Myrland, deretter går løypa over i høyfjellsterreng mellom 1100 og 1300 moh inntil den går ned til Rødungstøl Høyfjellshotell på 1050 moh.

Mellom Kleppestølen og Fagerdalen er løypa kun kvistet og det er lagt grunnsåle med prepareringsmaskin. Fagerdalen støl er åpen for servering i påsken. Fagerdalen ligger ca. 10 km fra Bergsjø.

Løypa går videre fra Bergsjø til Reine, hvor du også finner åpen kiosk i påskeferien. Deretter fortsetter den til Hengsen, langs Kråkhamarvatnet og videre ned til Svarthamar og Tormodset. Fra krysset på Tormodset går løypa mot Nystølen, Øknin, Ringhovdstølen, og møter løypa til Gol ved Gaurhovd. Herfra går den videre mot Syningen og ned til toppstasjonen på Gol Skipark.

Ønsker du å gå lenger må du ta bil, buss eller taxi fra Gol Skipark og opp til Kvanhøgd på Golsfjellet. Der starter Eventyrløypa som går på nordsiden av Hallingdal ned til Gulsvik i Flå.  Den er på 125 km.  Se egen beskrivelse.

Avstander
Myrland - Rødungen/ Bergsjø - 26 km
Rødungen/ Bergsjø - Gol Skipark 48 km.
Totalt 74 km.

Kart
Eventyrløypa 1:150.000 og www.skisporet.no
Kartet kan kjøpes hos Ål Turistinformasjon for 40,-
Se også løypene på www.ut.no og www.skisporet.no

Overnatting
Bergsjø: Rødungstølen høyfjellshotell og Bergsjøstølen fjellstue, www.al.no
Torpoåsen: Tjukkekjørr og Syningstølen, www.al.no

For mer informasjon kontakt turistkontoret.

 


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad