Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ab377c1cf6b71bf1e10ec
name: plugins_common_social_share (widget)

Gol

TripAdvisor rating of 4.5

31

Kamben Høyfjellshotell

​​​​​​​Kamben Høyfjellshotell ligger høyt og fritt på Golsfjellet mellom Hallingdal og Valdres – kom opp i fjellheime'n!

Kamben er opprinnelig en seter fra 1836. I 1920 bygget E.Eidsgaard om seteren til turistformål, og solgte denne videre til T.M.Magelsen i 1922, som sammen med sin kone drev hotelldrift her frem til 1936. Da kjøpte mine besteforeldre, Dorthea og Martin Brekke hotellet, og drev dette parallelt med gårdsdrift. Overdragelsen til mine foreldre, Reidun og Lars Glimme, fant sted på1970-tallet og i 1977 ble hotellet betydelig utvidet og gårdsdriften med hest og kyr ble avviklet. I dag er det min bror Lars Morten som sammen med meg har tatt over hotellet, og fører tradisjonene med å ta vare på ferdafolk videre.

Hotellet har bevart den gamle stilen med lune tømmervegger, rosemaling og bonderomantisk atmosfære. Alle våre rom har full standard, - på noen rom har  bonderomantiske stilen hvor du kan oppleve en drømmenatt i himmelseng.

​​​​​​Rommene
Vi kan tilby 70 senger fordelt på 40 rom, som stadig blir renovert. Vi har også bevart de lune tømmerveggene i den gamle delen og laget noen nostalgiske rom med himmelseng. Rommene er fordelt i 3 etasjer, og alle er utstyrt med dusj, wc, tv og telefon. Rommene i andre etasje har også balkong.

Ekstraordinære ønsker
Vi har egne rom for personer med hunder, juniorsuiter og rom i bonde romantisk stil. Kanskje vil du heller ha en drømmenatt i himmelseng, eller ta på deg nattlue og sette potten under sengen?

Hytter
Totalt 8 hytter for utleie i samme område som hotellet. Kula er en hytte for 7 personer, med boblebad, 3 soverom, stue og kjøkken. Stædehytta er en stor tømmerhytte med plass til 5 personer, hems, stor stue med peis, bad og kjøkken. 4 hytter på et lite hyttetun, rett ved siden av hotellet. Hver hytte  på 50 kvadrat, med 2 soverom, hems, 2 bad, stue og kjøkken. 2 nye hytter har kommet opp nå på et nytt lite tun ved siden av det andre. De er like de 4 andre, men de har ikke hems. Isteden for har de en verandadør fra stuen og rett ut og soverommene er litt større.

Leilighet
Vi har også fått laget enflott leilighet inne på hotellet, med egen inngang utenfra, slik at den også leies ut når hotellet er stengt. Denne leies ut på samme måte som ei hytte. Leiligheten ligger på enden av hotellet, med flott utsikt over Syningen og de andre hyttene våre.

Den har 2 soverom og 2 bad, samt et mindre soverom med en liten badstue. Kjøkken med en kjøkken øy, sofa krok, stor TV, internett og elektrisk peis. Balkong.

Kjøkkenet vårt
Med god hjemmelaget mat, så alle blir gode og mette. Flott dekorert og dandert, så det blir et syn for øyet. Flott frokost buffet. Maten vår lages med kjærlighet, fordi du fortjener det!

Vi servere en 5 retters middag med lokale råvarer . Vi får kalv fra Bjørnebråten, gris fra Øynebråten, Kje fra Vestfold Kje på Re, elg fra Hallingdal, plukker sopp selv i skogen, rabarbra fra hagen og granskudd som vi lager granskudd is, baker inn i rundstykkene eller som vi sylter. Vi speker også en del kjøtt selv og marinerer fisk.

Spisesal
Vår spisesal kan dekkes i hestesko, runde bord, lang bord, små bord eller en stor E. Vi kan romme ca 90 – 100 personer. Vi tilbyr deg et variert utvalg på festmenyen vår, både av forretter, hovedretter, dessert og nattmat. Og har dere egne ønsker og favoritter, er det bare å komme med forslag, så ordner kokken det.

Lavvo-suppe
Vi serverer deg like gjerne ute i vår lavvo, og da gjerne «Lavvo-suppe», – en kjøttsuppe kokt på kraftbein av elg og rein. Servert rundt et gnistrende bål, ispedd saftige skrøner fra en ekte Hallingdøl, er dette en smaksopplevelse du vil huske lenge.

Fristelser
Våre lekre bord med mat og matoppdekning frister ett hvert øye!

Bar og salong
Salongen med nydelig utsikt over vakkert fjellandskap. Bar med alle rettigheter.

Peisestue
Sjarmerende peisestue med tømmervegger, skaper en lun og trivelig atmosfære her hos oss på Kamben. Dans til levende musikk i visse perioder, og underholdning etter eget ønske, i vår dansesal

Ski- og fotturer
Golsfjellet og området rundt Kamben har et fantastisk turtereng.

Sykling
Golsfjellet, med nærliggende områder, er kanskje landets beste område for fjellsykling. Vi har utleie av sykler.

Alpint
I området rundt Kamben er det flere skianlegg som passer fint for familier. Hemsedal og Valdres alpintsentre ligger også innenfor rekkevidde.

Whiskysmaking
Vi kan tilby whiskysmaking for grupper. Vi har et godt utvalg og kan kombinere dette med middag.

Fisking
Flere vann og vassdrag i området har meget god bestand av ørret, og nye vann er stadig under kultivering for å bedre fiskemulighetene ytterligere.

Trugeturer
Vi har lagt opp noen ruter for de som ønsker å gå tur på truger. Det er satt opp skilt på rutene. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

Stolpejakten
Til sammen er det satt ut mer enn 50 stolper rundt om i hele kommunen. Du bestemmer selv hvor mange stolper du vil «fange».

Harejakt
Vi kan tilby alle glade harejegere et stort terreng på ca. 19.000 mål på Kamben Stølslag.

Stølsbesøk​​​​​​
Stølslivet våkner også til utover sommeren og et besøk der kan føre til både rømmegrøt og lapper.

Bryllup
Vi har alle fasiliteter for bryllup.

Bedrifter og firmaer
Kamben er et perfekt sted for bedrifter/firmaer som ønsker en annerledes ramme rundt et kurs. Kjempefin måte å kombinere det faglige med det sosiale.

Konferansesal
Vi kan tilby en en konferansesal , med AV-utstyr. Mindre grupperom er selvfølgelig tilgjengelig. Konferansesalen er lys og luftig, med utgang til en stor balkong.

Vitamininnsprøytning
Hotellet kan reserveres kun for arrangørens gruppe – hvis ønskelig! Gi dine kollegaer og venner en vitamininnsprøyting i en ellers så tung og hard hverdag.

Aktiviteter
Ønsker man en pause fra det faglige, kan man gå seg en flott tur på de oppmerkede stiene som er rett utenfor døren. Lage en liten pick -nick ute eller spise suppe i lavvoen vår. Gå til en av grillhyttene på fjellet eller lage noen «leker» ute på tunet. Underholdning kan det også være. Enten fra unge talenter fra Ung i Valdres eller artige skrøner fra en Ekte Hallingdøl.

Transport
Ankommer du Gol med buss eller tog, har vi mulighet til å hente dere på stasjonen. Fint om dere kan ringe oss noen dager før.  

Last updated: 03/26/2024

Source: Hallingdal Reiseliv

Kamben Høyfjellshotell

Sider du nylig har besøkt