Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Eastern Norway

Kort om stisykling i Nesbyen

  •  /  km From You
Overview
Details

Stisyklingen i Nesbyen blir stadig trukket frem som noe av det beste i Norge

Stisyklingen i Nesbyen blir stadig trukket frem som noe av det beste i Norge, og syklister kommer på besøk fra hele landet (noen til og med fra utlandet) for å utforske stiene i Nesbyen. Mange av de beste stiene i Nesbyen finner du på nettsiden trailguide.net. Denne nettsiden viser både kart og beskrivelser av de ulike stiene, og fungerer også ypperlig på telefonen. Bruk Trailguide som din personlig "guide" når du skal sykle i Nesbyen.

På østsida og vestsida av Nesbyen er det mange fine stier som egner seg ypperlig til utfor- og freeridesykling. Stiene/løypene kjennetegnes av god flyt og fin variasjon. Løypene er en variasjon av gamle turstier, skogsmaskinveier og nye håndgravde og bygde elementer. I norsk målestokk er stiene usedvanlig godt tilrettelagt som stisykling, spesielt i østsiden. 

Det er flere ting som gjør Nesbyen spesielt gunstig for stisykling. Det varme og tørre klimaet på sommeren gjør at stiene stort sett er tørre og fine. I solsidene over sentrum er stiene ofte bar like etter påske, mens man fortsatt kan gå på langrenn på høyfjellet 15 minutter unna med bil.

Terrenget er en annen faktor som er på vår side. Innen Nes kommune kan du velge å sykle bratte stier rett ned østsiden over sentrum, eller du kan ta sikte på en de mer moderate stiene som du finner både i østsiden, i nordsiden og i Nes Sørmark. På høyfjellet har du et svært nettverk av stier å velge mellom som slynger seg slakt innover fjellet, men innslag av brattere partier, og muligheter for å bestige topper underveis.

For nybegynnerne kan sykkelrunden "TryteTrøkket" (søk på ut.no) nord for Trytetjern være et fint sted å finpusse teknikken. På trailguide.net finner du også flere enkle stier som passer for de som er ferske syklister.

Når vinteren kommer er det langt i fra alle syklistene i Nesbyen som setter sykkelen i kjelleren. Fatbiking er populært, og mange av stiene blir tråkket opp med truger, og brukes vinteren gjennom av ivrige syklister.

Det lokale Nesbyen-selskapet Trailhead (www.trailheadnesbyen.no) tilbyr guiding og shuttling for syklister, og står bak årlige sykkel-camper. En rekke store konkurranser avholdes jevnlig i Nesbyen, deriblant Norgescup og NM i Enduro og Utforsykling.


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Natursti
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad