Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Eastern Norway Viken NESBYEN

Kunstvandring Nesbyen (I Gudes fotspor)

  • Sorenskrivergården, Nesbyen
  • +47 32070170
  •  /  km From You
Overview

Dette er en vakker kulturell sti med mye historie.

For detaljert kart, se denne turen på Ut.no. Her finner du også mer enn 70 andre turforslag i Nesbyen. Vi har samlet våre 15 favoritt-turer på Visitnesbyen.no.

Lengde: Under 1 km
Tidsbruk: Under 1 time
Startsted: Sorenskrivergården eller Hallingdal Museum.

Bakgrunnen for denne stien:
​​​​​Den store norske maler-kunstneren Hans Fredrik Gude var ofte i Nesbyen, fordi hans far arbeidet her som Sorenskriver fra 1843 til 1852. Hans malte mange motiver langs den vakre Rukkedøla og noen av disse maleriene er blant de mest kjente han laget. Flere ganger hadde han sine kunstnervenner med seg fra Europa. Hallingdal var sett på som noe av det "Norskeste Norge". Lokalbefolkningen, fjell og fosser var betraktet som urkraften i nasjonen. I gamle Nes kan du i dag vandre i fotsporene til disse store kunstnere. På utvalgte steder er det satt opp store kopier av de bilder som ble malt og som viser det landskap de ble inspirert av.

Turbeskrivelse
Stien Kunstvandring Nesbyen (tidligere kalt "I Gudes Fotspor») starter ved Sorenskriver gården, men du kan gjerne starte fra Hallingdal Museum. Fra museet, gå videre opp gjennom den hvite porten på høyre side av resepsjonsbygget og forbi møllerhuset. Følg så stien og trappene oppover. Stien leder helt til toppunktet hvor man kan man se "En mølledam", et motiv som Hans Gude malte. Her er en fin utsikt over en foss i Rukkedøla. Når du kommer til det siste staffeliet om Joachim Frich tar du den andre stien ned igjen. Følg den nedover til trappen, forbi de gamle husene og ned Hallingdal Museum og videre til Sorenskrivergården.

I sommerhalvåret blir det satt opp guidede omvisninger langs denne stien.


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages