Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Eastern Norway Hallingdal Ål

Opplev kulturskattene i Ål sentrum

  • +47 32081060
  •  /  km From You
Overview

Kom, bli med på en vandring med guide gjennom kunstskatter og kulturskatter i Ål. Turen strekker seg i fra 1100-tallet og fram til vår tid.

Kulturvandring hele sommeren
Onsdager kl. 16.00 og lørdager kl. 13.00 fra starten av juli til midten av august. Pris kr. 100,- pr. person. Fremmøte Ål Turistinformasjon i kulturhuset. Forhåndsreservering ikke nødvendig.  Se Ål sin  arrangementskalenderen som forteller hvilke datoer det er vandring.  

Ellers i året tilbys kulturvandring for grupper.

Her kan du lese litt om noe av det du får oppleve av kulturskatter: 
 
Nesch-museet
Vandringen starter hos Ål Turistinformasjon i kulturhuset. Der melder du deg på og møter guiden. I kulturhuset får du oppleve ærverdige kunstsamlinger i bl.a Rolf Nesch museet.

Ål kyrkje
I Ål kyrkje finner du en kopi av det berømte og kjente Ål-taket som en gang befant seg i Ål Stavkyrkje før denne ble revet i 1880.

Ål Stavkyrkjemuseum
Turen ender ved Ål Stavkyrkjemuseum. Dette museet viser oss rester av en kirke som riksantikvaren mener var en av middelalderens mest interessante byggninger i Norge på den tiden.

God fornøyelse !

Se brosjyren Kulturvandring for informasjon om kulturvandringen og guidene, og brosjyren Kulturbeite som forteller om en rekke kulturskatter i Ål.


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad