Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Eastern Norway Hallingdal Ål

Skiløyper Liatoppen / Votndalsåsen - Ål i Hallingdal

  • +47 32081060
  •  /  km From You
Overview
Details

Flotte skiløyper i skogs- og fjellterreng i området mellom Kvinnegardslia, Ål Skisenter og Bergsjøområdet. Langrennsløyper for de treningsglade Liatoppen og Votndalsåsen har et flott løypenett som svinger seg gjennom flere hytteområder i bjørkeskogen og videre inn mot høyfjellet. For de som søker skiløyper tidlig i sesongen er Liatoppen først ute med preparerte løyper. Herfra går det løyper innover Votndalen mot Bergsjø og Torpo- og Opheimsåsen. Hallingdalsløypa Nord mellom Hol og Gol går i dette området.

Liatoppen Skisenter Skisenteret er en flott skiskyting- og langrenns arena som holder internasjonal standard. Her er det også 9 km med lysløype som er tent til 23:00 hver kveld. Lysløypa prepareres tirsdag til søndag ved snøfall. Dette er et populært område for skisamlinger og arrangement.

Akebakker og rasteplass Det er opparbeidet et skileikområde ca 500 meter innenfor skistadion. Her finner du grillhytte, bålpanne og benker. Rasteplassen Pølsekroken ved Kinnhovdun har både akebakke med akebrett og gapahuk.

Kiosken på Tormodset er åpen i vinterferien og påsken.

Veibeskrivelse Kjør 3 km retning Oslo frå Ål sentrum. Ta av til Vats Bergsjø i Gullhagakrysset. I 180 graders svingen etter Hallingmøbler kan du velge å følge skilting til Liatoppen Skisenter eller følge veien videre opp til Votndalen. Ta av mot Skrindehaugen eller Myseth og Svarthamar.

Skrindehaugen: Kjør mot Votndalen etter 180 graderssvingen. Ta av til høyre ved skilt Votndalsvegen. Følg denne veien til skilt Skrindovegen. Ta av til høyre og følg denne til første sving ( mange postkasser ). Følg så denne veien ( bomveg ) til skilt Skrindehaugen. Stor P-plass her.

Myset/ Svarthamar: Kjør mot Votndalen og følg veien et stykke forbi Ål Skisenter. Ta av ved skilt Fekjastølvegen. Følg denne til første kryss, ta til venstre og deretter til høyre i neste kryss. Følg veien ( bomvei ) til første P-plasss ( Myset )eller følg veien til siste P-plass ( Svarthamar ).

Det er betalingsbom inn til fjellområdene ved Liagardane og Votndalsåsen. Ofte er det også betalingavgift for parkering vinterstid. Parkering ved Myset, Skrindehaugen, Åsetno, Tormodset eller ved Liatoppen skisenter.

Nyttig info Kart Reineskarvet 1:50 000 For oppdatert løypepreparering se skisporet.no


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Langrenn
Langrenn
  • Utleie av langrennsski
  • Lysløype
  • Merkede langrennsløyper
  • Preparerte løyper
Vinteraktiviteter
  • Aking
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad