Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Eastern Norway Hallingdal Gol

Vaffelrunden 1 (Lett/Middels 31 km) - Golsfjellet

  • Sentrumsvegen 93, Gol
  •  /  km From You
Overview

Ta med deg hele familien på en hyggelig sykkeltur blant levende og aktive støler - eller unn deg en rask og god treningsøkt med utsøkt utsikt …

Stølsviddene er fellesbenevnelsen på fjellområdet mellom Tisleidalen og Syndin i Valdres samt Golsfjellet og Lykkja/Hemsedal i Hallingdal. Området har fått sitt navn utfra det aktive jordbruket her, og er i dag det området i Norge med flest aktive og levende støler (sætre).

I området er det hele 4 åpne besøksstøler, der du kan få en smak av det gode livet …

Vaffelrunden er opprinnelig en rundtur i dette området. Den ble etablert av medlemmer i Andebarkji TSK (lokal sykkelklubb i Hallingdal - sjekk www.andebarkji.com) og fikk navnet sitt utfra de eventyrlige mulighetene for å kjøpe vafler underveis:-).

Vaffelrunden Light er den korversjonen av rundturen. De sprekeste og samtidig gjerrigste syklistene starter turen på Golsfjellet for å slippe bompengene på Valdressida av Tisleifjorden. Gjør du også det, følger du Golsfjellveien forbi Oset Høyfjellshotell, krysser Tisleiademningen og fortsetter til Furusetkrysset der GPS-loggen starter.

Dette er en rundtur og du kan selvsagt starte der det passer deg best og også sykle den retningen du selv ønsker.

Vi anbefaler start ved Oset Høyfjellshotell. Fortsett over Tisleiademingen til Furusetkrysset.

Fra Furusetkrysset/Buastølen sykler du i retning Gaukelia. Her er en av de bratteste bakkene på turen, men paradoksalt nok skal du fortsette enda noen kilometer til du kommer til Brattåsen - hvor det er relativt flatt.

Utsikten er storslagen i alle himmelretningene og du kan nyte synet av Jotunheimen, Hemsedalsfjella, Hallingskarvet og like til Norefjell.

Ved Brattåsenkrysset tar du til venstre og fortsetter til Tyrisholt, som er et stølslag med flere aktive støler og med dyr på beite. Her kan du og barna oppleve både kyr, sauer, geiter og gris. Åpen besøksstøl og utsalg av gårdsmat.

Etter å ha passert Tyrisholt går turen videre til Langestølen der det er både kafeteria (selvsagt med vafler) og butikk.

Følg Tisleiveien tilbake til ditt utgangspunkt.


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad