Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 
Search
Hallingdal museum i Nesbyen - Reis tilbake i tid
Hallingdal museum i Nesbyen - Reis tilbake i tid.
Photo: Hallingdal Muesum

Kultur og attraksjoner

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hallingdal Museum Nesbyen, ble grunnlagt i 1899 og ligger vakkert til i naturskjønne omgivelser ved Rukkedalselva. Friluftsmuseet, som er blant de eldste i Norge, har 30 antikvariske bygninger og ca.30.000 gjenstander fra hele Hallingdals-regionen.

KJØP BILLETTER HER


Det legendariske ”Staveloftet” fra Ål, ble bygd rundt år 1340 og er i dag et av landets best bevarte ikke-kirkelige trehus fra middelalderen. Les mer om bygningssamlingen her.

Gjennom ulike arrangementer, temadager og utstillinger legger museet til rette for opplevelser og kunnskapsformidling knyttet til både eldre og nyere tid. Hold deg oppdatert på arrangementene her.

Jul på Hallingdal Museum Nesbyen.
Photo: Hallingdal Museum

Jul på Hallingdal Museum

Hver sommer, hver onsdag, fra slutten av juni til begynnelsen av august, vises gamle håndverkstradisjoner i husene og på museumsområdet. Den gamle landhandelen er åpen og tilbyr et variert utvalg av varer. Forestillingen ”Jenta i Staveloftet” som var innesperret i loftet på gården, er inspirert av sagnet om jenta som overlevde Svartedauden og vises disse onsdagene på sommeren.

I 2.etg.i Tandbergbygget, finnes også en ”Krigsutstilling fra heimefronten 1940-1945”. I samme bygning som museumsbutikken, kan du også besøke den faste utstillingen ”Folkedrakter fra Hallingdal” og andre skiftende utstillinger.

På ”DigitaltMuseum” kan du søke etter gjenstander fra ca.170 museer. Hallingdal Museum har nå godt over 2000 gjenstander presentert. Søk i samlingen her.

Jul på Hallingdal Museum Nesbyen.
Photo: Hallingdal Museum Nesbyen

Jul på Hallingdal Museum

Du kan også søke blant mer enn 16.000 bilder i den digitale fotosamlingen fra Nes og Hallingdal. Bildene omfatter alt fra gamle glassplater til nyere fargebilder. Søk her.

”Energikilder” i det gamle bondesamfunnet er museets aktivitetsområde, hvor det finnes interessante oppgaver for folk i alle aldre. I en rolig arm av Rukkedøla er det laget et mini-fløtningsanlegg, hvor barn i følge med voksne, kan prøve seg som tømmerfløtere.

Åpningstider til museet finner du her.

Besøk Museumsbutikken på Hallingdal Museum. Butikken er åpen året rundt.

Hallingdal Museum er nå konsolidert med Buskerudmuseet.
 

KJØP BILLETTER HER

Markens Grøde Nesbyen.
Photo: Hallingdal Museum

"Markens Grøde" - høst på Hallingdal Museum

Hallingdal museum    Markens Grøde

Markens Grøde - høst på Hallingdal Museum

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad