Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 
Search
Ad
Eastern Norway Hallingdal

Bading i Nesbyen

  • Nesbyen, Nesbyen
  • +47 32070170
  •  /  km From You
Overview

Nesbyen har en rekke idylliske fjellvann og elver med utallige kulper som egner seg for en dukkert når svetten siler i sommervarmen. Her kommer våre beste tips til badeplasser i Nesbyen.

1. Ved Elveparken midt i Gamle Nes, et steinkast fra Turistkontoret (hvor du kan kjøpe is), finner du en flott liten badeplass som passer ypperlig for de minste. Ligger rett ved Hajembrua som krysser Rukkedøla.

2. Trytetjern er et idyllisk skogsvann, ca 6 km øst for Nesbyen sentrum. Fra sentrum, følg skiltingen mot Vassfaret. Dette tjernet er kjent for sin gode badetemperatur og har en liten sandstrand og flytebrygge. Gå gjerne en runde på turveien rundt vannet eller prøv sykkelstien “Trytetrøkket”, før du hiver deg ut i vannet.

3. "Føssan" - fossestrykene i Rukkedøla ved Hallingdal Museum er populære badesteder. Om sommeren når elva er på sitt normale, er det gøy å leke i de naturlige skliene som vannet har laget i elva. Området har bratte klipper og vi anbefaler derfor ikke dette for små barn. Derimot - er det fint og trygt for små barn i den koselige Elveparken i Gamle Nes, rett utenfor Turistkontoret.

4. Like ved Nor-Kro Bromma er det en fin badestrand ved Hallingdalselva. Her er elva ganske bred og vannet står stille. Både Sutøya feriepark og Liodden Camping er fine steder for en dukkert i Hallingdalselva.

5. I tillegg finner du et utall av flotte småvann overalt på fjellet. Få ting kjennes bedre enn å avslutte fjellturen med en avkjølende bad i et friskt fjellvann!

 

 


  • Last Updated:
  • Source: Nesbyen
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad