Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
 
Search
Ad
Eastern Norway Hallingdal

Blåfjell - rundtur på høyfjellet

  • Dypilen, Nesbyen
  • +47 32070170
  •  /  km From You
Overview

Nes Østmark

Kart og detaljert turbeskrivelse, og mange flere turalternativer finner du på ut.no. Totalt: 7 km Ca: 2,5 timer t/r Utgangspunkt: Dypilen

Blåfjell-masivet synes tydelig i landskapet

Det finnes et utall fjell i Norge som heter Blåfjell, og Nes kommune har også sitt. Blåfjellsmassivet synes tydelig i landskapet og får sikkert den mystiske blå-fargen mot horisonten i skumringstimen. Det ligger like utenfor Vassfaret verneområde, men en viktig historisk hendelse for Vassfaret skjedde ved Domfet i Flå, bare et par km øst for toppen. Her ble gjetergutten Johan Sagadalen så hardt skadet av bjørn at han døde i 1906. Fra den store og flotte varden er utsikten unik. Vi ser mot sentrale deler av Vassfaret i øst, og mot nord kan vi skimte rekken av 2000-metere bak fjell i Hemsedal og Valdres. Mot vest ruver Hallingskarvet og i sør Høgevarde på Norefjell.

Turbeskrivelse: Fra parkeringen, følg veg mot SØ langs Lusevatn. Fra vatnet følg merket sti videre mot toppen. Velg en litt annen rute tilbake; litt mer i N-lig retning og ned på grusveg langs kraftledningen. Følg vegen tilbake til Dypilen.


  • Last Updated:
  • Source: Nesbyen
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad