Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 
Search
Ad
Eastern Norway

Drifteslepa i Nes

  • Jordesli, Nesbyen
  • +47 32070170
  •  /  km From You
Overview

En kulturperle i Nes

Drifteslepa i Nes

Lengde: 5,3 km
Tid: 1t
Lett stigning (900-1000moh.) Noe myrete øverst, dvs etter ca 4 km.

Ankomst og t​​​urbeskrivelse på ut.no: https://www.ut.no/tur/2.14970/ (denne artikkelen beskriver turen med bestigning av Åkrefjell).

Dette er en liten del av ei gammel drifteslepe som gikk fra Aurland i Sogn og som kryssa Hallingdal noe nedafor Sundre. Slepa gikk så over til Nesningsfjella og kom over til Skålsrudstølen, Rukke og opp til Jordeslia der det var en kvileplass på en av stølene. ”Vår slepeveg” starter litt ovenfor Jordeslia og følger Driftevassbekken oppover.

Utgangspunkt: Fra Nesbyen Sentrum kjører du mot Tunhovd (Fv214) ca.15km før du tar av til venstre mot Jordesli (Nystølkroken Kafé). Du ser en Infotavle ved startstedet i Jordeslivegen. I alt 4 infotavler. Lett stigning. Fint turterreng (900-1000 m.o.h.).

Turbeskrivelse:
Bare ca 200 m fra startpunktet har historielaget laget ei klopp over bekken. Her står det også et infoskilt. Ca 3 km oppover kommer slepevegen forbi ei kjempefuru. Den har Jørgen Holm døpt Kvilningsfuro. Etter målinger av treet med telling av årringer viste det seg at treet er ca 550 år gammelt. Den representerer en levende organisme fra middelalderen. Et besøk ved denne furua er verd turen i seg sjøl. Ved denne plassen er det satt opp eget infoskilt og to gode benker. Ca en km lenger fram kommer vi til Kvilningsberget. Her er det også satt opp benker og her er det flott utsikt mot Hemsedalsfjella og mot Reineskarvet. Hallingskarvet kan også skimtes. Ellers er det idylliske fiskevatn med på utsikten.

Den rydda slepevegen ender der den møter stien som går til Åkrefjell. Også her er det satt opp infotavle og kvilebenk. Drifteslepa (ikke rydda) fortsetter innover fjellet og går da forbi Brynhildstjern, Hallingnatten og Reinsjøen og går videre mot Norefjell. Den gamle drifteslepa gikk helt til Branes/Drammen og Kongsbergområdet.

Vår bit av Drifteslepa ble rydda av Nes Historielag fra 2001 til 2003 og ble da forsynt med merkestaur.

GPS: 0495782Ø - 6706590N


  • Last Updated:
  • Source: Nesbyen
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad