Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
 
Search
Ad
Eastern Norway

Eventyrløypa

  • Nes Østmark, Nesbyen
  • +47 32070170
  •  /  km From You
Overview

Gjennomgangsløypa I Nes Østmark.

400 Eventyrløypa

640-1244 moh.
Tot.80,3 km 
ca. 2 dager

Utgangspunkt: Start frå parkeringsplass ved Kvanhøgd (830 moh) på Golsfjellet.

Turbeskrivelse: 
Følg løypa som går syd-øst (tilnærmet vinkelrett på FV51) og følg merkingen til Steinstølan (1005 moh). Følg løypa i samme retning til du kommer til krysset ved Dugurdstjern (1230 moh) og videre følger du merking til Hestedalen. Derfra stiger løypa opp i retning Nystølsvarden (1298 moh).  I Hestedalen, ved foten av fjellet før siste oppstigning til varden, velger du om du vil ta med deg avstikkeren opp til selve toppen. Ellers går du østover frå krysset i Hestedalen  og fortsetter videre i åpent høyfjellsterreng ved Hestetjernet.

 

Deretter følger bratt nedkjøring til du kommer til løypekrysset i Hestedalskaret. Derfra velger du løypa rett sørover mot Frøysokstølane (970 moh) som går i lett terreng og avsluttes med fin utforkjøring ned til Søråsevegen.  Der krysser du veien og fortsetter på løypa i retning Holtelifjellet, først med lett stigning opp gjennom bjørkeskogen til du igjen er i høyfjellsterreng nær toppen av Holtelifjellet (1100 moh).

Derfra nedkjøring til løypekryss i  sørenden av Pipesjøen. Herfra er det scooterkjørt spor  over en nytt høydedrag før du i en lang utforbakke kommer ned på Røggjen. Ved neste løypekryss er løypa igjen preparert med stor maskin og du går her over i Nes kommune.

Fra Røggin går løypa ned mot Bekkjeset-stølene, og svinger seg videre opp imot Valdreslie men svinger så i rett sørlig retning. Løypa er da kommet opp i et åpent landskap, med bare spredte grantrær. Oppunder Sjøhovd er det et nytt kryss, og du følger Eventyrløypa nå videre i en østlig retning. Ned til Buvasstølan går det lett, og videre ned til Langevatn kan det være friskt i et par bakker. Med den gode bredden som løypa har er det enkelt likevel å få bremset og holde egen fart.

Ved Langevatn svinger løypa og krysser først ei bro og så bilveien. Oppover Åsgrenda går først løypa slakt bortover myrflata, og følger deretter en vegtrase (ikke brøytet) videre opp stigningen som ikke er særlig lang eller bratt. Videre går løypa i et fint, småkuppert landskap som er mer preget av fjellbjørk og furu enn nordover. På ei myrflata svinger løypa vestover, deretter sørover, og holder seg i åpent myrlandskap der den går sørover mot Blåfjell.Rett øst for Blåfjell krysser du kommunegrensen til Flå og tar av til venstre/østover i neste løypekryss og videre mot Domfet. Herfra er løypa en del svingete, men du fortsetter og passerer på vestsiden av Likkistefjellet(990moh), forbi østre siden av Raudfjellvatnet og videre i neste løypekryss ta av til høyre til Veneli.

Fortsett rett sørover før løypa svinger nordøst til Olastjern, Svarttjern og videre øst for Damtjern. Herfra går løypa rett sørover og videre sør for Solheimsetran. Herfra går vei ned til Gulsvik.

Eventyrløypa på ut.no:   https://www.ut.no/tur/2.16468 


  • Last Updated:
  • Source: Nesbyen
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad