Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
 
Search
Ad
Eastern Norway

Hallingdalsløypa Sør

  • +47 32070170
  •  /  km From You
Overview

Gjennomgangsløype i Nes Nordmark og Nes Sørmark.

200 Hallingdalsløypa Sør 815-1347 moh. Tot.138 km  ca. 5 dager

Hallingdalsløypa Sør tidligere kjent som Eventyrløypa Sør, er en gjennomgående skiløype i høyfjellsterreng på langs av Hallingdal, via Eggedalsfjellet og ned til Norefjell i Krødsherad. Løypa byr på utfordrende og spennende etapper mellom velkjente turist-steder. Underveis belønnes du med en fantastisk panorama-utsikt. En uke på ski, en helgetur på ski eller dagsturer - alt er mulig! Ta med gode venner på ski i et flott terreng og avslutt dagen med god mat og drikke på et av de hyggelige overnattingsstedene langs løypa!  Løypetrase  Løypa er totalt 138 km. 

Utgangspunkt:

Traseen er på Ustaoset og går via Grønebakken til Kikut. Derfra på sørsiden av dalen til Sangefjell, Veståsen og Nes. Deretter passeres Haglebu og Tempelseter i Eggedal før løypa ender på Norefjell.  Ønsker du en kortere tur er alternativt punkt Kikut på Geilo, Sangefjell eller Veståsen i Ål, Ranten (Myking) eller Nystølkroken i Nes. 

Merking  

Hallingdalsløypa Sør er merket med avstandsskilt og gjenkjenningsskilt; skiløper med rød ring rundt. Enkelte steder er det brukt skilt med navn. På disse står det fortsatt Eventyrløypa siden dette var navnet tidligere. Som avstandsskilt brukes de lokale løypeskiltene. Dette betyr at det er forskjellig utseende og standard på avstandsskiltene langs løypa. Det er derfor viktig at du har anskaffet riktig kart før du legger ut på turen.

Løypeforhold og preparering De fleste strekningene av Hallingdalsløypa blir preparert og skal være oppkjørt i helger, ferieuker og høytider fra og med fredag i uke 7 til i midten av april. Preparering i hovedsak med løypemaskin, men noen steder med snøscooter.  Snømengde, vær og vind vil alltid være bestemmende for prepareringen. Ettersom løypene hovedsakelig er på høyfjellet hvor vinden fører til at det raskt blåser igjen under dårlige forhold, er det umulig å holde løypene oppkjørt som planlagt til enhver tid. 

Løypebeskrivelse  

Merket løype går fra Ustaoset via Grønebakken og Hakkesetstølen til Kikut. Fra Kikut fortsetter den mot Bruslettstølen og Sangefjell. Løypa går videre fra Sangefjell over Rødungshovda, Buhovdnatten, Steinstølen og opp til Dyna som ligger på grensen mellom Ål og Nes.  Fra Dyna går løypa videre til Ranten (Myking). Løypa fortsetter mot Synstevatn (krysser veien til Tunhovd, Fv. 214) og derifra følger løypa over Liaset og videre mot Hallingnatten. Fra Hallingnatten fortsetter du videre langs Reinsjøen og ned til Flatvollen. Nedkjøringen til Flatvollen kan by på litt utfordring.  Løypa går så mot Tempelseter og slutter på Norefjell.  Som alternativ rute på strekningen mellom Haglebu og Norefjell kan du følge løypa over Gråfjell og Høgevarde. Løypene er godt skiltet mellom Haglebu og Norefjell. 

Avstander  

Ustaoset - Kikut over Grønebakken - 17 km  Kikut - Sangenuten - 14 km  Sangenuten - Dyna - 23 km  Dyna - Myking - 10 km  Myking - Flatvollen - 38,5 km  Flatvollen - Haglebu - 2,5 km  Haglebu - Tempelseter - 22 km  Tempelseter - Norefjell - 11 km  Totalt - 138 km  

Overnattingstips og meir informasjon  

Ustaoset: Ustaoset Resort.  Geilo: Hakkesetstølen, www.geilo.no  Ål: Hallingdal Feriepark, Thon Hotel Hallingdal, Aal Pensjonat, www.al.no  Nesbyen/Myking: Ranten Hotel, Fagerhøy Fjellstue, Langedrag. www.nesbyen.no  Haglebu: Haglebu Feriesenter, Haglebu Fjellstue. www.visitsigdal.no  Norefjell: www.norefjell.no  

Organiserte turer med guide Da sørger turleder for sikkerheten og du bor komfortabelt underveis. Bagasjen blir fraktet til neste overnattingssted så du bærer kun "dagens behov». Kontakt: Fjellferie AS 3550 Gol, www.fjellferie.no / tlf. +47 32 07 60 33.  

Kart  

Eventyrløypa 1:150.000 og www.skisporet.no    

Eventyrløypa Sør: ut.no


  • Last Updated:
  • Source: Nesbyen
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad