Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 
Search
Ad

Eastern Norway Hallingdal

Lille Alpakka

  • Espesetvegen 401, Nesbyen
  • +47 91396514
  •  /  km From You
Overview

Lille Alpakka gård holder til i Rukkedalen, Nesbyen.

Lille Alpakka gård holder til i Rukkedalen, Nesbyen. På en fjellskrent i vakre Hallingdal. Her bor vi, Aleksander, Pauline, Wilhelm (3) og Lilly (1) Dypedokk. I kåret bor Aleksander’s foreldre, Ann og Halvor Dypedokk. Etter mange år i bystress har vi valgt å flytte til Dypedokk, som er et småbruk Aleksander har vokst opp på.

I 2011 fikk vi øynene opp for alpakka. Pauline kommenterte dem da vi kjørte forbi Alpakka Bromma, som holder til i samme kommune som oss. Litt forsiktig googling førte til gårdsbesøk, som førte til fiber og cameldynamics-kurs, konsumering av mange bøker om alpakka, tilslutt bestemte  vi oss for å kjøpe alpakka.

Dypedokk ble ryddet på 1700-tallet, og har vært i familien siden. Frem til 1995 var det dyr på gården, men så var det kroken på døra frem til i dag. Ett av problemene var at mye av lammene ble drept av gaupe, da området vi bor i har mye av dette. Vi ønsket oss dyr som ikke trengte mye stell, måtte melkes, eller rømte ved første mulighet. I tillegg så er de robuste flokkdyr som er vant til å være på utkikk og beskytte seg mot pumaen i Andesfjellene. De største kan bli like høye som en voksen mann og 100 kilo tunge. De kan sparke og spytte når de blir truet, dette er noe de sjelden eller aldri gjør mot mennesker med vilje. Det er ikke rapportert om alpakkaer som er tatt av gaupe i Norden så langt såvidt oss bekjent. Saueeiere har gikk gode tilbakemeldinger på mindre lammetap, hvor alpakkahingster har gått sammen med saueflokken.

Alpakkaen passet profilen for vårt lille småbruk perfekt! Dette er et prosjekt vi ønsker å holde som en seriøs hobby ved siden av våre faste jobber. Den 28 oktober 2013 stod de på tunet!


  • Last Updated:
  • Source: Nesbyen
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad