Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 
Search
Ad
Eastern Norway

Nesbyen / Nes

  • +47 32070170
  •  /  km From You
Overview

Nesbyen ønsker deg velkommen til opplevelsesrike feriedager.

Store fjell- og skogsområder gir deg rike muligheter for en aktiv og avkoplende fritid hele året. Hallingdalselva er bredere, bygda er flat og frodig, omkranset av fjell på alle kanter. Og høyfjellene i Nes kan nesten ta pusten fra deg! Du kan fiske i elver og vann, bade i Trytetjern, sykle og vandre etter merkede løyper, spille golf, ri og padle. Nesbyen er også kjent for et godt sommerklima og lange snøfulle vintre. Mer enn 225 km velpreparerte skiløyper er spredt over hele kommunen.

Nesbyen er nærmeste nabokommune til Langedrag Naturpark, Vassfaret Bjørnepark og Tropicana Badeland.
Nesbyen Alpinsenter er kjent for lange og brede bakker, og har 11 nedfarter, 5 heiser, stor snøpark og et av Norges beste avskjermede barneskiområder.

Besøk et historisk sted med Hallingdal Museum, Gardnos Meteorittkrater og "bydelen" Gamle Nes. Bygda har en spennende historie som er godt tatt vare på. I Gamle Nes i Hallingdal kan du vandre rundt i et ekte og herskapelig miljø med staselige bygninger fra 1800 til 1900 tallet. Administrasjonssentrumet for embetsverket lå på denne tiden i Nes og en særegen og rik kultur utviklet seg i dette området. Lær historien og besøk galleriet, bunadsskredderen og flere spesielle butikker.
Gjenbrukskunstner Otto Skarets dyre- og menneskeobjekter tar hele familien med på en morsom figurvandring. 14 fargerike figurer, hver med sin fortelling, er plassert ut i Gamle Nes.

Handelssenteret i bygda vektlegger god service og vil jeg deg en hyggelig handleopplevelse. I løpet av året arrangeres flere festivaler; blant annet Vinterfest, Festspillene i Nesbyen, Hallingmarken, Kjerringtorget og Gubbetorget.


  • Last Updated:
  • Source: Nesbyen

Facts

Landscape
Forest area
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad