Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 
Search
Ad
Eastern Norway

Ski Langedrag

  • Tunhovd, Nesbyen
  •  /  km From You
Overview

Ut fra gården er løypeprofilene variert.

Visste du at...

...Løypenettet gir nesten uendelige muligheter, og passer for alle behov og ferdighetsgarder.

Vi har doble langrennspor med skøytetrasse i midten rett ut fra tunet. Løypene er knyttet sammen i en av Østlandets lengste sammenhengende langrennstrassèr.

Her er også varierte turer, fra noen kilometer, til flere mil. Turene har variert stigning, er godt merket og fremkommer på kart og på nettsiden skisporet.no se etter Trunrudmarka eller Tunhovd.

Går man rett nordover ut fra gården, er løypene slake og med svakt skrånende bakker mot Øyvatn. Fra Øyvatn kan man velge og forsette mot Nystølen og Natten alpinsenter. Begge disse stedene har kafe og hyggelig betjening som serverer både lunch og middag i sesongen. Spør man om alternative løyper tilbake til Langedrag, får man svar av folk som kjenner disse fjellene godt.

Velger man å gå vestover fra Øyvatn, får man en ½ times utforkjøring før man kommer ned på Synstevatn, og kan krysse over til Ranten. Herfra kan man runde over Såtenatten mot Tunhovdåsen tilbake hit. Dette blir en langtur, og vi anbefaler niste og termos.

Går man fra Langedrag via "Setra", mer rett østover og rett opp i fjellet, er løypene litt mer krevende i starten, men man er til gjengjeld fort i høyfjellet og har slake lange flater liggende foran seg. Her oppe kan man velge en runde nordover rundt Åkrefjell, (ca. 2 timer) eller sydover til Hallingnatten. (Tur-retur ca. 4 timer)

Ut fra gården er det også en flott runde som stort sett holder seg i bjørkeskogen, denne går de fleste på i underkant av en time, og den er godt merket.

Løypenettet gir nesten uendelige muligheter, og passer for alle behov og ferdighetsgarder.

Vi anbefaler alle våre gjester å ta med kart og kompass på disse turene, for vi ferdes i høy-fjellet her oppe, og været kan skifte fort.


  • Last Updated:
  • Source: Nesbyen
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad