Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 
Search
Ad
Eastern Norway Hallingdal

Tubfrim - frimerker

  • Stasjonsvegen 27, Nesbyen
  • +47 32071094
  •  /  km From You
Overview

Ta en tur innom Tubfrim for en frimerkeprat. Du kan både levere og kjøpe her. Om du ikke er frimerkesamler kan du bli det i dag!

Historien:
Tuberkulosearbeidets Frimerkeforretning, senere forkortet til Tubfrim, ble opprettet på Nesbyen i 1928. Postmester Ditlef Frantzen tok initiativet, og formålet var å samle og omsette brukte frimerker til tuberkulosearbeid blant barn i Norge.

Det første overskuddet ble presentert i 1929 og var på kr 1.500,-. Overskuddet har variert fra år til år. I 1940 var det på kr 8.000,-, i 1970 på kr 150.000,- og i 2008 på kr 650.000,-.
I dag går overskuddet til helse- og trivselsfremmende tiltak for funksjonshemmede barn og unge i Norge, og til bekjempelse av tuberkolose. Nasjonalforeningen for folkehelsen eier Tubfrim og fordeler overskuddet.

Fra midten av 1990-årene, da det ble vanlig å ringe med telekort i stedet for mynter, har Tubfrim også tatt imot brukte telekort. Brukte telekort som kastes er en forurensningskilde, men blir de sendt til Tubfrim er de en ressurs som kommer vårt formål tilgode. Vi tar også imot mobiltelefonkort/ring kontant-kort.

Også i utlandet blir det samlet inn frimerker og telekort. De fleste norske utenriksstasjoner og sjømannskirker er med i dette arbeidet. Dessuten er mange privatpersoner flinke innsendere. Den største innsamlingen utenom Norge gjøres av Sons of Norway i USA.

Tubfrim er blitt et begrep når det gjelder innsamling av frimerker og telekort. Samleesker og poser har fått fast plass både på kontor og i de tusen hjem. Fortsatt er det store mengder som kastes. Dette burde selvfølgelig ikke gjøres.


  • Last Updated:
  • Source: Nesbyen

Opening hours

All Year
ma. ti. on. to. fr. 8:00–16:00
See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad