Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 
Search
Ad
Eastern Norway

Vardefjell - storslagen utsikt i Nes Østmark

  • +47 32070170
  •  /  km From You
Overview
Details

Nes Østmark

Kart og detaljert turbeskrivelse, og mange flere turalternativer finner du på ut.no.

Totalt: 9,7 km 
Ca: 4 timer rundtur
Utgangspunkt: Langevatn 

Vardefjell er det høyeste fjellet på østsiden av Nes og byr på storslagen utsikt mot bl.a. Hemsedalsfjellene og Hallingskarvet i klarvær. Skriv deg gjerne inn i boka i varden!

Turbeskrivelse:
Start fra parkeringsplassen i enden av Langevatn. Pass på å følge skiltingen for fottur, ikke skiløypen (denne starter samme sted). Fra Langevatn går stien over bekken (bro etter 50 m), videre jevnt oppover, men det flater snart ut. I kryss ved bekk kan du velge enten å følge Vassfarstien til Buvasstølan og derfra til Vardefjell, eller å gå mot Storelie (som vist i dette tursporet). Ved Storelie får du valgmulighet igjen: Enten gå oppom Storelifjell og få den flotte utsikten derfra ned til Vassfaret og Strøen, eller ta stien opp Storeliskaret som er noe kortere (som vist i dette tursporet). Fra Storelie er det bratt stigning de første 500 m ved begge alternativene, deretter flater stien ut og den går i et småkuppert terreng.

Følg samme vei tilbake, eller ta en rundtur om Buvasstølan. Mulighetene er mange, med et stort nettverk av stier i området. Nes Østmark har utgitt et eget kart med oppdaterte stier. Dette selges på Turistkontoret i Nesbyen.

Adkomst:
Fra Nesbyen, følg Vassfarveien. Automatisk betalingsbom etter Trytetjern (kort eller kontant). Etter 18 km parkerer du ved øst-enden av Langevatn.


  • Last Updated:
  • Source: Nesbyen

Generelt

Vanskelighetsgrad
  • Middels
Landskap
  • Fjellområde
Årstid
  • Høst
  • Sommer

Facts

Effort Level
Medium
Landscape
Mountain area
Season
Autumn
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad