Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 
Search
Ad

Eastern Norway

Veteranvogntreffet i Nesbyen

  • Markedsplassen, Nesbyen
  • +47 90071090
  •  /  km From You
Overview

Nesbyen arrangerer årlig Veteranvogntreff i august på Markedsplassen, Nesbyen

Veteranvogntreffet får hvert år besøk av et bredt spekter av motoriserte farkoster. Både veteranbiler, traktorer, militærkjøretøy, lastebiler, US-Trucks, motorsykler og fly kommer for å imponere publikum. Det er gratis å delta, både for utstillere og publikum, og man behøver ikke å melde seg på. Inntekt til driften kommer av kiosken vår og av sponsorer. På treffet er det også salg av brukte bildeler, og noen boder med b.l.a motivlakkering, nøkkelsliping, steinsprut reparasjon og klær.

Hvert år er det et ny underholdning og nytt tema. 2014 var det 50-60 tallet, med besøk av selveste Elvis i sin flotte 56 Cadillac Eldorado, og opptreden med kjente låter fra 50 og 60 tallet. I 2015 var temaet førkrigstid, med oppvisning av to veteranfly, en Cornell og en Tiger Moth.

Det blir kåret en publikumsfavoritt hvert år. De to siste årene har storfavoritten vært en 1928 Graham Paige. I tillegg får publikum en utfordring med å identifisere en delvis tildekket bil. Noen kjøretøy får en ekstra presentasjon med dens eier. Vi har blant annet hatt besøk av en 1915 Harley Davidsen motorsykkel med samme eierfamilie siden den var ny, en 1912 T-Ford som ble kjørt for egen motor helt fra Valdres, en 1967 Ford Mustang Convertible, og mange flere.

US-Trucks har kommet på besøk de siste årene, på rekke og rad med lyd så det høres på lang avstand. Dette er en imponerende opplevelse i seg selv.

Veterantreffet ble opprettet i 2012 av ildsjelene Bent Ole Bjørnsen og Knut Harry Askrimsplass, i samarbeid med Hallingdal Veteranvognklubb. Etterhvert er det blitt mange gode medhjelpere og sponsorer. 

Det startet med rundt 80 kjøretøy, 2017 kom det over 600 kjøretøy.

Slik oppsummerte arrangsørene Veteranvogntreffet 2017:
«Ny rekord med godt over 900 kjøretøy, og antall publikum går ikke å telle, men rundt 6000! Så mange forskjellige kjøretøy, så mye gromt, pent, morsomt, tøft, historisk har vi ikke sett noe sted samlet før…»


  • Last Updated:
  • Source: Hallingdal Reiseliv
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad