Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 
Search
Nesfjellet - hytter på Bøgaset
Nesfjellet - hytter på Bøgaset.
Photo: Lars Storheim

Nes - din hyttekommune

Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Velkommen til hyttebygda Nesbyen

Hallingdals nest største hyttekommune byr på flotte og innbydende fjellområder på begge sider av dalføret

I Nes kommune finnes det godt over 3000 fritidsboliger av ulike slag (frittstående hytter, leiligheter, gamle seterhus, etc.). "Hyttenesningene" bidrar til at folketallet i kommunen mangedobler seg i høysesongen, noe som igjen bidrar til mye liv og røre i bygda. Nes har flotte og innbydende fjellområder på begge sider av dalføret. De største fjellområdene befinner seg på vestsiden av dalen og det er her vi finner Nesfjellet Alpinsenter og de største og mest kjente hytteområdene i kommunen.

Det bygges nye hytter i alle deler av Nes, men de hytteområdene som opplever størst vekst er områdene Natten/Tverrlie, Bøgaset, Nystølen, Båtstjernlie, Myking og Lyseren.

På hyttejakt?

Her er noen av utbyggerene som kan hjelpe deg med å oppfylle hyttedrømmen din

Dagens utvikling

Nesbyen er for tiden en av de hyttedestinasjonene i Norge i sterkest utvikling

Dette skjer primært i form av storstilt hyttebygging. Bare i 2016 ble det bygget over 100 nye fritidsboliger i Nes kommune.

Områdene rundt Nesbyen Alpinsenter og Nesbyen Golfbane opplever for tiden en særdeles sterk vekst og posisjonerer seg som en av landets mest populære hytteområder. Stikkord for suksessen er et meget kompakt aktivitetstilbud, topp turterreng, kombinert med flott beliggende tomter med fantastisk utsikt, og kort avstand til Oslo.

Hvorfor velge hytte i Nes?

Nes representerer både den historiske og kulturelle delen av Hallingdal og har fremdeles det genuine, sjarmerende landsbysentrumet med gode handelsmuligheter i sterk utvikling

Vårt unike kulturlandskap kan du finne både i sentrum og på stølslagene. Nes har et tørt innenlandsklima med snøsikre vintre og varme somre, hvor fremdeles Nesbyen innehar Norges offisielle varmerekord på 35,6o målt i 1970.

Nes har blitt en betydelig arrangementsbygd og har flere severdigheter som er verdt et besøk. Etter utbyggingen i Sokna/Ørgenvika, har reisen fra Oslo-området blitt redusert til bare 2 timer. Det er flott å ha Nes som base for å dra nytte av kort reisevei både til Langedrag Naturpark, BjørneparkenTropicana og Dagali Rafting.

Nes har fantastiske, snille fjellområder og tilbyr et meget velutviklet turstinett, flotte naturopplevelser og fiskemuligheter i utallige fiskevann. Kommunen har en sentral beliggenhet i Sør-Norge, noe som gjør at man fra toppene i Nesfjellene har spektakulær og unik utsikt til de fleste store fjellpartiene; bl.a.Hallingskarvet, Reineskarvet, Ålingsfjellene og Hemsedalsfjellene, Skogshorn, Hardangervidda/Hardangerjøkulen, Jotunheimen, Gaustadtoppen og deler av Rondane. 

Nesbyen har også fått mye omtale og skryt for sine muligheter for sti-og utforsykling og blir stadig nevnt når det kommer rangeringer over Norges beste sykkelsteder. I Nes kan du til og med spille golf på Nesbyen Golf; Norges vakreste høyfjellsbane i vakkert fjellandskap, 750moh.

På vinteren tilbyr Nes over 456 km velpreparerte langrennsløyper i høysesong og har et løypenettverk som er tilkoblet hele Hallingdal (se www.skisporet.no/nesbyen). Nesbyen Alpinsenter frister med et flott alpinanlegg med 5 heiser og 13 nedfarter, godt tilrettelagt barneområde og tilbyr utleie av alpint utstyr, skiskole og mat som frister i skistua. Nystølkroken i Trondrudmarka har pulk-og skiutleie, liten kolonial, catering og hjemmelaget mat til enhver anledning.
På Myking finner du Ranten Hotel med badstu og svømmebasseng og Nærmat Myking Kolonial.

Hjertet i Hallingdal - Velkommen til oss!

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad