Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Kragerø ligger lengst sør i Telemark

Kragerø

Kystidyll mellom øyer og skjær

Den sjarmerende kystbyen Kragerø har trange gater, små forretninger og en fantastisk skjærgård rett utenfor døren. Intet mindre enn 495 øyer, holmer og skjær venter på at du skal utforske dem.

Sommerbyen Kragerø ligger lengst sør i Telemark, og byens atmosfære er en attraksjon i seg selv. Byen brer seg ut fra havnen, og derfra er det ikke lange veien til flere gallerier og parker. Med sine godt bevarte trebygninger i de smale gatene og smugene har Kragerø lenge vært et populært sted for kunstnere.

Edvard Munch kalte Kragerø «perlen blant kystbyene», og så mange er enige i utsagnet at innbyggertallet mangedobles om sommeren. Edvard Munch ble inspirert av det spesielle lyset ved kysten. I kragerøperioden malte han mange av sine betydelige verk, deriblant Solen og Historien, som begge henger i Universitetets aula i Oslo. Theodor S. Kittelsen ble født og virket i Kragerø, og Christian Krohg mente bestemt at «Denne byen burde males!».

Det er nok av muligheter for en aktiv ferie i Kragerø. Ta med sykkelen til Jomfruland og Skåtøy, der landskapet er flatt og lett å sykle i. Blir det varmt i solen, kan du stoppe og bade nesten hvor som helst. Andre populære aktiviteter er padling, golf, havrafting, fiske med mer.

Koselige kafeer, spesialbutikker, barer og restauranter ligger tett i tett i gatene og havneområdet i Kragerø, og hele sommeren holder kjente nasjonale og internasjonale artister konserter i området.

Kragerø
Kragerø
Haakon Sundbø - www.fotovideoweb.no
Kragerø
Kragerø
Haakon Sundbø - www.fotovideoweb.no
Kragerø
Kragerø
Ingvild Langeland
Kragerø
Kragerø
Haakon Sundbø - www.fotovideoweb.no
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Nærmeste flyplass er Torp Sandefjord Lufthavn, som ligger omtrent 2 timer unna.
  • Kristiansand Lufthavn Kjevik ligger litt over 2 timer unna.
Med buss:
  • Det går ekspressbusser til Kragerø fra Oslo og Kristiansand. Gå av på Tangen i Sannidal og ta en korresponderende lokalbuss videre til Kragerø.
Med bil:
  • Fra E18 tar du av mot Kragerø ved Gjerdemyra eller Tangen i Sannidal.
Med tog:
  • Sørlandsbanen mellom Oslo og Kristiansand/Stavanger stopper på Neslandsvatn stasjon. De fleste avgangene har korresponderende bussavganger til og fra Kragerø.
Med båt:
  • Daglige ferger forbinder Hirtshals i Danmark med Langesund og Larvik.
  • Det går bilferger fra Kragerø til de største øyene i området. De nyeste fergene tilbyr også fjordcruise.
  • Du kan ta taxibåt fra Kragerø til de mange hundre øyene rett utenfor kysten.

Kragerø tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad