Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Oslo

Byggmester Solness

  • Johanne Dybwads plass 1, Oslo
  • +47 81500811
  • 8. september 2018 - 10. september 2018
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

8. og 10. september: Kan man være byggmester uten å være menneske?

Kan man være byggmester uten å være menneske?

​​​​​Byggmester Halvard Solness har lagt sine beste og verste år bak seg. Han har opplevd den største krisen sammen med sin kone: En brann i Alines barndomshjem har ødelagt henne, men gitt ham en strålende arkitektkarriere. Halvard står ved et veiskille. Hva nå?

Han har brukt hele karrieren på å bygge hus for mennesker, uten at han klarer å skape et hjem for seg selv og familien. Nå er byggmesteren livredd for å bli tilsidesatt av yngre krefter. Men kanskje er det hans egne krefter som er den virkelige fienden? Plutselig dukker den unge Hilde Wangel opp og krever et ti år gammelt løfte innfridd. Vil hun klare å overbevise byggmesteren om å trosse frykten og gjennomføre sitt livs største bragd?

Byggmester Solness er et av Ibsens siste stykker, og handler om en suksessrik, men demonisert mann som har ofret både egen og andres lykke for kunsten.


Om oppsetningen
Regissør og teatersjef Stéphane Braunschweig ved nasjonalteatret l'Odéon i Paris har en forkjærlighet for Ibsens stykker. Han har gjestet Nationaltheatret før, blant annet med sin vakre og klare versjon av Villanden under Ibsenfestivalen i 2014. Nå har han fått med seg Mads Ousdal og Gisken Armand som herr og fru Solness, og Mariann Hole som utfordreren Hilde, i det som blir en stilren og klassisk versjon av Ibsens store drama.


Forestillingen inngår i programmet til Ibsenfestivalen 2018. Stykket vil tekstes på engelsk under festivalen.

  • Last Updated: 06.07.2018
  • Source: VisitOSLO as
Dates

lør 8. september 2018 18:00

man 10. september 2018

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Byggmester Solness
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad