Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO / Didrick Stenersen

Legg ut på kunstvandring med dette interaktive kartet over det beste hovedstaden har å by på av veggmalerier og graffiti.

Det er ikke all kunst som er ment til å henge innendørs på galleri. En av gledene ved å vandre gatelangs i Oslo er å komme over de enorme stykkene gatekunst som er ført opp i byen, fargerike malerier som gjerne fyller en hel vegg.

For komplettister, gatekunstentusiaster og de som måtte være på utkikk etter en trivelig rusleløype for søndagsturen sin, har VisitOSLO kuratert et utvalg av de mest severdige kunstverkene i en interaktiv oversikt som inneholder både adresse, kunstnernavn og årstall.

– Vi bestemte oss i stedet for å lage en kartpresentasjon som samler og viser frem kunstverkene digitalt, og som samtidig enkelt kan brukes av alle som vil dra og se verkene selv, sier VisitOSLOs content manager Kjersti Stensrud til nettstedet.

Norske gatekunstnere

Noen av landets mest kjente gatekunstnere:

Dolk (Bergen)
Pøbel (Stavanger)
Martin Whatson (Oslo)
DOT DOT DOT (Oslo)
TEG (Bergen)
AFK (Bergen)
Argus (Bergen)

Klassikeren «Kilroy was here» glimrer dessverre med sitt fravær, men til gjengjeld kan man finne norske kunstnere som Dolk og Steffen Kverneland representert, sammen med internasjonale navn som italienske Alice Pasquini og britiske Phlegm (toppbildet).

Oslos gatekunst er spesielt tett på Grünerløkka og Tøyen, men man finner også mye av den rundt omkring i sentrum. For det meste er veggmaleriene lovlig oppført, men det finnes også innslag av tradisjonelle graffiti-vegger, som de ved Hausmania.

For de som ønsker å legge ut på tur, skriver VisitOSLO følgende:

«Fra sentrum anbefaler vi å ta T-banen østover og starte turen fra Tøyen T-banestasjon. Tøyen tar sikte på å bli Skandinavias største utendørs galleri innen Munchmuseet flytter fra bydelen i 2021, og her ligger kunstverkene spesielt tett».

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen