VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En arkitekttegning av Munchmuseet i Bjørvika i Oslo
Munchmuseet i Bjørvika i Oslo.
Photo: Estudio Herreros
En arkitekttegning av Munchmuseet i Bjørvika i Oslo
Munchmuseet i Bjørvika i Oslo.
Photo: Estudio Herreros
Storslåtte åpninger i hovedstaden

Her er Oslos 8 nye toppattraksjoner!

I år åpner det nye Munchmuseet i Bjørvika! Nå kan du også stå på ski midt på sommeren, utforske et av verdens mest moderne biblioteker og et helt unikt klimahus. I tillegg bør du besøke den splitter nye kulturdestinasjonen Ramme.

2020 er et år for røde løpere, gallaantrekk og champagne – spesielt i Oslo. Flere langvarige prosjekter er endelig (nesten) klare til å åpne dørene for publikum. Her er åtte åpninger du kan glede deg til det kommende året:

 1. 1. Det nye Munchmuseet i Bjørvika

  Arkitekt: Estudio Herreros

  Edvard Munch er en av verdens viktigste kunstnere, og det nye Munchmuseet i Bjørvika skaper tankevekkende, engasjerende og ikke minst moderne kunstopplevelser. Museet er et av verdens største dedikert til en enkelt kunstner, og Munchs kunst vises i tre permanente utstillinger. Det betyr at mange av hans 28 000 arbeider vises til enhver tid. Midlertidige utstillinger presenterer verk av både anerkjente norske og internasjonale kunstnere og nyskapende samtidskunstnere. Alt i alt vil du kunne bevege deg gjennom elleve utstillingshaller i syv av bygningens tretten etasjer.

  I tillegg til alle de fantastiske utstillingene kan du gå på konserter, litteraturopplesninger og andre kulturarrangementer. Hele familien kan også lage kunst sammen, i et av de morsomme kunstverkstedene. Hvis du trenger en pause, kan du stikke innom restauranten i 13. etasje. Der vil du kunne nyte både maten og den flotte utsikten.

  Åpner høsten 2020.

 2. 2. Hovedbiblioteket Deichman Bjørvika

  Arkitekt: Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo

  Landets mange gode biblioteker er kanskje litt av grunnen til at vi nordmenn leser langt mer enn alle våre europeiske naboer. Og det nye hovedbiblioteket Deichman Bjørvika havner definitivt på listen over norske bibliotek med rå design. Det moderne bygget skal være et gratis fellesområde for samtaler, debatter, deling, læring – og lesing, selvsagt.

  Åpnet 18. juni 2020.

 3. 3. SNØ – vinterglede året rundt

  Arkitekt: Halvorsen & Reine

  Har du lyst til å stå på ski om sommeren? Ikke noe problem! 20 minutter fra Oslo sentrum med tog ligger SNØ, en innendørs skihall som har både slalåmbakker, terrengpark og langrennsløyper.

  SNØ åpnet i januar 2020 og holder åpent hele året.

 4. 4. Kulturdestinasjonen Ramme i Vestby

  Arkitekt: Enerhaugen Arkitekter

  Ramme er en helt ny kulturdestinasjon rett sør for Oslo. Eiendommen tilhørte Edvard Munch, som malte blant annet de monumentale auladekorasjonene her. «Det Sted jeg har er næsten det vakreste langs hele kysten», skrev han til sin tante Karen i 1910. Men Ramme er mye mer enn Munch – de har også kunstutstillinger, teaterforestillinger, konserter og andre kulturarrangementer. Mens du er her, kan du bo på Ramme fjordhotell, spise økologisk fra besøksgården og spasere i skogen eller den vakre parken på området.

  Åpnet 21. juni.

 5. 5. Klimahuset i Botanisk hage

  Arkitekt: Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo

  Lær alt om klima og klimaendringer i det nye Klimahuset i Botanisk hage! Hovedmålgruppen er ungdom, men det er mye informasjon å hente her for hele familien – ikke bare om hva klimaendringene betyr for planeten, men også om mulige løsninger. Forhåpentligvis blir du inspirert til å handle!

  Åpnet som en del av Naturhistorisk museum 17. juni 2020.

 6. 6. Oslo-Filharmoniens nye sjefdirigent

  Til tross for at han bare er 23 år gammel er forventningene høye til Oslo-Filharmoniens nye sjefdirigent, Klaus Mäkelä. «Han er i ferd med å etablere det vi er sikre på kommer til å bli en enestående internasjonal karriere», sier administrerende direktør i Oslo-Filharmonien, Ingrid Røynesdal.

  Klaus Mäkelä startet i august 2020.

 7. 7. Roseslottet

  Kunstner: Vebjørn Sand

  Roseslottet er Vebjørn Sands nyeste kunstinstallasjon, og forteller historien om okkupasjonen av Norge i 1940, og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft.

  Installasjonen åpnet i Holmenkollen 13. juni.

 8. 8. Det nye Nasjonalmuseet …

  Arkitekt: Kleihues + Schuwerk

  … åpner først i 2021. Her blir endelig samlingene fra Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst og Kunstindustrimuseet presentert under samme tak. Mens du venter på åpningsdagen, kan du stikke innom informasjonssenteret Mellomstasjonen for å se hvordan Nordens største kunstmuseum blir når det står ferdig. Bli gjerne med på en omvisning eller kunstnersamtale!

Arkitektoniske underverk ellers i landet

Det er også mange gode grunner til å reise ut av Oslo i år. Flotte nye byggverk spretter opp flere steder i landet. Her er bare to av stedene du bør besøke.

Trappebro over Vøringsfossen i Hardanger

Arkitekt: Carl-Viggo Hølmebakk AS arkitektkontor

I Hardanger står en ny 42 meter lang trappebro med 99 trinn klar til å gi deg et helt nytt perspektiv på Vøringsfossen! Når den spektakulære trappen er på plass, kan du ta deg en runde rundt hele fossen. Rundturen er bare en kilometer lang, men gir deg garantert gåsehud.

Åpnet 21. august 2020.

Trappebroa over Vøringsfossen i Hardanger
Vøringsfossen trappebro.
Photo: Harald Christian Eiken Arkitekt: Carl Viggo Holmebakk AS arkitektkontor

Hurtigrutemuseet i Vesterålen

Arkitekt: LINK arkitektur AS

I Stokmarknes i Vesterålen er Hurtigrutens museumsskip MS Finnmarken i ferd med å bli bygd inn i et helt nytt museum av glass og stål. Den 3600 kvadratmeter store bygningen vil både beskytte skipet, som ble sjøsatt i 1956, og huse en spennende utstilling om Hurtigrutens historie. Ta deg gjerne en tur gjennom skipet, og stopp for en matbit i den gamle, autentiske kafeteriaen.

Åpningen er utsatt til sommeren 2021.

En arkitekttegning av Hurtigrutemuseets bygning rundt MS Finmarken i Stokmarknes i Vesterålen i Nord-Norge
Hurtigrutemuseet i Vesterålen.
Photo: LINK arkitektur AS

Oslo

Med en beliggenhet mellom fjord og skog kan Oslo tilby en helt egen kombinasjon av naturopplevelser og yrende byliv.

Les mer om Oslo.

Flere kulturelle høydepunkter i Osloregionen

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Planlegg turen til Oslo

Utforsk tilbudene under, eller gå rett til:
Oslo | Ting å gjøre i Oslo | Overnatting i Oslo | Mat og drikke i Oslo

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Nyt Norge

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages